HomeSocietatAlcanar acull la XXIX edició de les Jornades Citrícoles

Alcanar acull la XXIX edició de les Jornades Citrícoles

L’Ajuntament d’Alcanar, organitza les Jornades Citrícoles del municipi, un referent en el món de la citricultura, que arriben a la vint-i-novena edició. En esta edició de les jornades citrícoles d’Alcanar, que se celebraran el 22 al 24 de novembre.

Les jornades d’este any abordaran temes com l’estalvi energètic, les normatives de l’ús sostenible de fitosanitaris i com afectarà aquesta reforma al sector dels cítrics.

Tal com explica Jordi Monfort, regidor d’Agricultura de l’Ajuntament d’Alcanar “estem parlant d’unes jornades totalment consolidades i d’un referent tècnic al territori i el país. Aquesta trobada citrícola aplega tècnics, productors i administracions públiques per tractar temes d’interès per al sector citrícola. Per tant, un any més, animem a tothom a participar-hi”.

Rosabel Arbó, directora de l’Oficina Comarcal del Departament d’Acció climàtica al Montsià, explica que les jornades d’enguany “les hem centrat en la reforma de la PAC, que entrarà en vigor l’any 2023. Els temes que tractarem enguany s’engloben dins d’aquesta reforma: sostenibilitat i fitosanitaris, l’estalvi energètic per la conjuntura actual. I l’últim dia explicarem cap on anirà i com afectarà la PAC al sector dels cítrics”.

Per la seua banda, Jesús Gómez Fernàndez, director dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre, afegeix que “este nou període de la PAC sempre hi ha modificacions i és important estar el dia. Cada any treballem en aspectes nous, però en aquesta ocasió també abordarem els preus de l’electricitat que preocupa molt al sector. Volem posar sobre la taula la possibilitat de plantejar compres conjuntes per tal de combatre els costos de producció, que van a l’alça”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

60 + = 67

Últimes notícies