HomeSocietatAlcanar aposta per unes festes nadalenques lliures d'agressions sexuals i comportaments sexistes,...

Alcanar aposta per unes festes nadalenques lliures d’agressions sexuals i comportaments sexistes, racistes i LGBTI-fòbic

La festivitat de Nadal és una de les més esperades pels xiquets i xiquetes, a més de ser un període que tota la ciutadania gaudeix. Des de l’Ajuntament d’Alcanar s’han organitzat diferents activitats que es duran a terme duran el mes de desembre i gener a Alcanar, les Cases i Alcanar Platja. Per tal d’afavorir una jornada festiva segura i respectuosa amb totes les persones participants, cal recordar les pautes donades pel Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorn d’oci, promogudes per la Generalitat de Catalunya i al qual hi està adherit l’Ajuntament d’Alcanar.

El consistori també s’ha sumat a la campanya de comunicació que el Departament d’Interior ha impulsat amb la comunicació de diferents missatges virals per prevenir la violència sexual, sota l’etiqueta #NoEnPassemNiUna.

En aquest sentit, l’Ajuntament d’Alcanar continua treballant per a ser un municipi lliure d’actituds sexistes, racistes i LGBTI-fòbiques, donant continuïtat a la campanya «#noméssíéssí Alcanar, les Cases i Alcanar Platja, espais lliures d’agressions sexuals i comportaments sexistes, racistes i LGBTI-fòbics».

Aquest Nadal es pretén difondre la campanya #noméssíéssí amb els telèfons d’emergència per les Cases i Alcanar Platja i també està previst d’instal·lar un punt lila i multicolor, el dissabte, 31 de desembre, a la celebració de la revetlla de Cap d’Any, al Centre Cívic d’Alcanar.

Es tracta d’un punt d’informació, assessorament i acompanyament per a víctimes d’agressions sexistes que s’ubica en un espai discret del lloc de la festa per tal de protegir la intimitat de les persones usuàries. En el punt es podrà atendre agressions de caràcter sexista, assetjaments, tocaments sense permís, comentaris ofensius o agressions de qualsevol mena i discriminatòries, també pensant en el col·lectiu LGTBIQ. El punt té una clara i evident funció pedagògica per fomentar la prevenció, especialment entre el jovent, i en els ambients més nocturns.

Les persones que treballaran al punt lila i multicolor són expertes en violència de gènere i coneixen els protocols d’actuació per a unes festes lliures de violències sexistes. Estaran degudament identificades i es coordinaran amb la Policia Local i el personal de seguretat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + = 11

Últimes notícies