HomeCulturaNaix una nova proposta cultural a l’Ebre: el festival TOTEM - Tortosa...

Naix una nova proposta cultural a l’Ebre: el festival TOTEM – Tortosa Teatre Musical

En el passat número 1.059 de divendres 23 de desembre en l’edició en paper del Setmanari l’Ebre, destacàvem que amb l’arribada del mes de gener no només s’estrenarà un nou any, sinó que l’agenda cultural de les Terres de l’Ebre suma un nou festival al seu calendari: el TOTEM, l’acrònim de Tortosa Teatre Musical. Es tracta d’una nova proposta cultural del grup La Companyia, sorgida de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa, que de l’11 al 15 de gener, a l’Auditori Felip Pedrell, farà arribar al públic diversos espectacles de teatre musical, un dels estils que, segons diuen des del grup local, actualment, gaudix de molt bona salut i compta amb molt d’interès per part del públic. “TOTEM sorgix d’esta passió que tenim La Companyia pel teatre musical, en el qual feia temps que estàvem treballant. Ara hem decidit crear un festival que englobe esta categoria, però que en cada edició puga subdividir-se en punts més concrets del teatre musical. Enguany ens adrecem al teatre musical familiar, per a xiquets i famílies”, explica la directora de La Companyia, Marga Julià.

En esta primera edició del TOTEM s’ha apostat per una fórmula adreçada a un tipus de públic familiar, amb alguns espectacles pensats especialment per als més menuts de casa, i d’altres que també obren el ventall a la resta de la família. Així, durant estos quatre dies, la programació inclourà cinc obres: tres de les quals, a càrrec de companyies i artistes de la ciutat, i les dos restants, a càrrec de companyies que han comptat amb alguns reconeixements.

La primera de les obres que es representarà serà El nostre futur, creada pels membres de La Companyia, que aborda una de les problemàtiques actuals, la contaminació del fons marí amb plàstics. Es representarà els dies 11, 12 i 13 de gener, en horari matinal, i s’adreça exclusivament a un públic d’edat escolar. A hores d’ara ja hi ha confirmada la presència de més de 600 alumnes d’escoles de la ciutat i també d’altres punts de les Terres de l’Ebre.

La resta de sessions estaran obertes al públic general, i arrancaran el divendres 13, a les 19 h, amb Cavernus, una obra representada per Jordi Bonilla i Paula Martí, que interpretaran dos cavernícoles que descobrixen el so i els instruments, fet que els porta a fer un recorregut per la història de la música amb molt d’humor. L’endemà, el dissabte dia 14, a les 18 h, la companyia tortosina convidarà tot el públic assistent a anar ben mudats a l’Auditori per a gaudir de l’espectacle CLAP de gala, en què podran desfilar per la catifa roja de l’entrada i fer-se fotografies al photocall.

El diumenge hi haurà doble sessió: una a les 12 h, amb l’espectacle M.A.R.E. (Mirada-Acompanyament-Respostes-Escolta), de La Romancera Teatre, que proposa tot un seguit d’experiències, sensacions i emocions amb la intervenció de titelles, i que comptarà amb una posada en escena poc habitual, ja que el públic a qui s’adreça l’obra, xiquets d’entre 1 i 5 anys acompanyats de les seues famílies, estarà assegut damunt mateix de l’escenari, envoltant tota l’acció. L’altra obra, Tot esperant en Will, d’Egos Teatre, serà a les 18 h. Ha estat reconeguda amb el premi FETEN al Millor Espectacle de Teatre Musical, i té com a personatges tres pallassos que, en forma de comèdia, reflexionen, al ritme de la música, sobre l’existència i la condició humana.

Les entrades poden adquirir-se al web de l’Auditori www.teatreauditoritortosa.cat, i tenen un preu simbòlic de 5 €. n

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies