HomeSocietatAlcanar augmenta l’índex de reciclatge selectiu prop d’un 10%

Alcanar augmenta l’índex de reciclatge selectiu prop d’un 10%

ALCANAR // Alcanar ha augmentat més d’un 9% la taxa de recuperació de la brossa selectiva del municipi, és a dir, la que es diposita en els contenidors d’orgànic, paper, envasos i vidre.

Així, és el municipi de les Terres de l’Ebre que enguany més ha augmentat la taxa de recuperació de la fracció orgànica, en un 13%, i el segon que més ha incrementat la d’envasos (17%) i  paper (16%). També cal destacar l’augment de la taxa de recuperació de la fracció vidre (26%), situant-se en tercera posició a les Terres de l’Ebre. Aquesta millor selecció de la brossa selectiva ha tingut una conseqüència directa: la reducció d’un 23% de la fracció resta.  Juntament amb Paüls, és el municipi de les Terres de l’Ebre que més ha reduït aquesta taxa.

Segons el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), aquesta millora en els hàbits de reciclatge de la ciutadania es deu sobretot a què el març de 2019 l’Ajuntament d’Alcanar va instal·lar 100 contenidors de selectiva a la zona d’Alcanar Platja i també hi ha ampliat la recollida de fracció orgànica . 

D’aquesta manera, Alcanar se situa entre els tres municipis de més de 5000 habitants de les Terres de l’Ebre, adherits al COPATE, amb una millor taxa de recuperació bruta durant l’any 2019, passant del 40% del 2018 al 48% del 2019. 

Segons Mercè Mariano, tècnica del COPATE: “Les primeres aproximacions situen l’estalvi en 30.000 euros en costos de tractament i cànon de resta, i uns ingressos en recollida selectiva al voltant dels 18.000 euros”.  En total el benefici fiscal que obtindrà Alcanar serà d’uns 48.000 euros per a l’exercici 2020, dada que representa un 6% del pressupost del consistori en gestió dels residus.

Nous contenidors en superfície

L’Ajuntament d’Alcanar va substituir, durant l’any passat, els contenidors soterrats pels de superfície. Amb el nou sistema s’ha passat de 25 illes de 5 fraccions a tot el terme d’Alcanar a 65, això ha suposat un increment del 160% en illes completes. A més, hi ha 343 contenidors nous, 211 més que amb l’anterior sistema.

Jordi Bort, regidor de Medi Ambient, apunta que “el fet que els contenidors actuals siguen més accessibles per la ciutadania, permet dipositar les restes amb major comoditat i, per tant, és un altre factor motivador a l’hora de reciclar”.

“Les illes en superfície ens han permès augmentar el percentatge de reciclatge, a la vegada que abaratir costos. També ens permet desplaçar els contenidors en moments puntuals per a facilitar la realització d’activitats”, afegeix Bort.

Aquest nou sistema també ha permès millorar les freqüències de recollida diürnes per a no molestar el veïnat a la nit. A més, les maniobres dels nous vehicles són més ràpides i silencioses.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

54 + = 58

Últimes notícies