HomeSocietatAlcanar impulsa un taller sobre el dol gestiacional, perinatal i neonatal

Alcanar impulsa un taller sobre el dol gestiacional, perinatal i neonatal

L’Ajuntament d’Alcanar ha organitzat un taller sobre el dol gestacional, perinatal i neonatal de la m脿 de la psic貌loga especialitzada en la mat猫ria, Judith Lab猫rnia, que tindr脿 lloc el pr貌xim dissabte, 9 d’abril, de 10 a 13 h, al Casal C铆vic Trinitari Bel d’Alcanar. Es tracta d’una activitat oberta a tothom que vulga ampliar els seus coneixements sobre el dol gestacional, perinatal i neonatal i adquirir recursos de gesti贸 del dol, aix铆 com l’acompanyament del proc茅s. S’ha de fer la inscripci贸 pr猫via via whatsapp o trucada al tel猫fon 627338980.

Posteriorment, el dissabte, 7 de maig, de 10 a 13 h, a la Biblioteca Trinitari Fabregat d’Alcanar, tindr脿 lloc la primera trobada del grup participatiu per a la creaci贸 de l’espai de reconeixement del dol gestacional, perinatal i neonatal, tamb茅 amb l’acompanyament de Judith Lab猫rnia. Aquesta activitat est脿 dirigida a fam铆lies que han passat un proc茅s de dol gestacional, perinatal i neonatal. S’ha de fer la inscripci贸 pr猫via via whatsapp o trucada al tel猫fon 627338980.

Aquestes accions s’emmarquen dins d’un projecte de suport i acompanyament al dol perinatal que ha comptat amb el suport de tots els grups pol铆tics municipals. El primer dels actes fou el 16 d’octubre de 2021 per a commemorar el Dia Internacional del Dol Perinatal, Gestacional i Neonatal. L’acte va tenir lloc a la replaceta situada al cam铆 del cementiri, on es va retre un petit homenatge a les criatures que han mort abans del seu naixement, en el moment de n茅ixer o en les primeres setmanes de vida.

La regidora d’Afers Socials i Fam铆lies, Maribel Ramon, recorda la import脿ncia de dotar el municipi amb un espai memorial destinat a donar suport i acompanyar les fam铆lies que han patit aquesta traum脿tica situaci贸.聽“Es tracta de recon猫ixer el dol de les fam铆lies i parelles afectades i oferir-los un espai de recolliment i serenor per recordar el fill o filla que han perdut. 脡s per aix貌 que volem que siguen les mateixes fam铆lies les que proposen aquest espai, aix铆 com els elements que consideren m茅s adequats per al reconeixement del dol i homenatge als seus fills”.

Per la seua banda, Judit Lab猫rnia explica que malgrat ser freq眉ent, la mort perinatal i gestacional constitueix un tema tab煤,聽“un dol desautoritzat, ja que la societat no reconeix aquests infants i sovint minimitza la seua p猫rdua”.聽En aquest sentit, considera necess脿ria la creaci贸 d’espais de trobada i de suport a les persones afectades.

“脡s molt important que se senten acompanyades socialment en el proc茅s de dol que comporta aquesta dura experi猫ncia. El saber i l’experi猫ncia d’altres persones que han transitat i integrat aquest patiment 茅s molt valu贸s”, afegeix la psic貌loga.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

73 + = 75

脷ltimes not铆cies