HomeSense categoriaAlcanar ja té protocol de recollida d'animals de companyia

Alcanar ja té protocol de recollida d’animals de companyia

TERRES DE L’EBRE // El protocol de recollida d’animals de companyia perduts, abandonats o trobats a la via pública d’Alcanar ha estat aprovat definitivament, després que el ple municipal li haja donat el vistiplau i que no s’haja presentat cap al·legació. L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, remarca que amb este document el consistori fa un pas més “en la protecció dels animals, la lluita contra l’abandonament i la conscienciació envers la utilització de l’espai públic per part de tots i totes”. En este sentit, el protocol, que ja ha entrat en funcionament, dóna resposta a com actuar quan es perd un animal al carrer. Tal com explica la regidora de Salut, Mercè Fischer, té “dos parts diferenciades, l’actuació de la ciutadania i la de la Policia Local”.

Si es troba un animal a la via pública, s’ha d’avisar la Policia Local al telèfon 977732144, indicant la zona i hora de la desaparició i també una descripció de l’animal. En cas de perdre l’animal, s’ha de notificar a la Policia la pèrdua o robatori en un termini de 48 hores.

Al protocol també hi consta què fer cal per a recollir o recuperar l’animal perdut, en funció de si porta o no xip. Si l’animal porta microxip, es verificarà la propietat comprovant les dades de la cartilla o passaport i del document d’identificació del propietari. Si l’animal no porta microxip, l’associació protectora d’animals el retornarà degudament microxipat després de requerir una prova de la propietat de l’animal.

Pel que fa a l’actuació de la Policia Local d’Alcanar, quan es trobe un animal farà una comprovació al registre d’animals perduts. Si existeix coincidència, la policia municipal informarà el propietari del lloc on es troba l’animal de companyia. En cas contrari, contactarà amb la protectora per a comunicar que s’ha trobat un animal i s’activarà el pla de recollida d’animals.

Quan es reba un avís d’un animal perdut s’inclourà al registre de perduts i també es faran comprovacions respecte a animals trobats per si alguna de les notificacions coincideix. Si no hi troben cap coincidència, s’informarà l’entitat protectora.

Si la policia troba un animal mort, farà la lectura del microxip. En cas que en porte, s’avisarà al propietari i, si no es pot localitzar, s’afegirà al registre d’animals trobats morts. Si no està microxipat es farà foto,  s’enviarà juntament amb la ubicació a l’associació protectora d’animals i s’avisarà a la Brigada Municipal d’Obres i Serveis. Per últim, en trobar un animal atrapat s’ha d’avisar la Policia Local per a coordinar-ne el rescat amb la protectora d’animals.

“En qualsevol cas, si algun veí o veïna detecta una incidència que puga ser greu, ha de posar-se en contacte amb la Policia Local”, conclou la regidora de l’àrea.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + = 5

Últimes notícies