HomeCulturaAlcanar posa en marxa el 5 d'agost el cicle de música d’estiu...

Alcanar posa en marxa el 5 d’agost el cicle de música d’estiu ‘La mar de clàssica’

Enguany l’Ajuntament d’Alcanar ha apostat per una nova proposta cultural i humanista, La mar de clàssica, amb l’objectiu d’impulsar audicions de música clàssica a l’aire lliure per a les nits d’agost de la mà de grups de renom internacional, i també en altres formats a càrrec de músics locals amb gran projecció  artística.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, destaca que “aquest cicle de concerts inclou músics brillants i d’una gran qualitat artística; així i tot mantenim la gratuïtat dels concerts per tal d’apropar la música clàssica a tota la ciutadania”.

La mar de clàssica és una iniciativa impulsada per la Regidoria de Cultura i que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona. Aquesta temporada estival durà a la plaça del Barranc de les Cases cinc vetlades musicals per a transportar el públic a diferents ambients de la música clàssica.

El cicle s’iniciarà el 5 d’agost, a les 21 h, amb un concert de música de cambra a càrrec del quartet de corda Quartet Atenea, guanyador del III Concurs Internacional DeltaChamber Music Festival. El concert, per tant, s’emmarca en la programació d’estiu al territori d’aquest prestigiós festival humanista.

El Quartet Atenea és una jove formació cambrística nascuda el 2019 de la mà de quatre estudiants de l’ESMUC i el Conservatori del Liceu sota el mestratge d’Arnau i Abel Tomàs i de Jonathan Brown, membres del prestigiós Quartet Casals.

El 8 d’agost, a les 20 h, serà el torn del duo d’oboè i piano format pels artistes Ciro Prats Quixal, al piano, i Alba Reverter Sancho, a l’oboè, que oferiran un petit concert de cambra, molt dinàmic i amb obres d’estils molt diferents, des d’ambients medievals fins a música de bandes sonores actuals.

El 14 d’agost, a les 20 h, Marjal Ensemble, el trio d’oboès i corn anglès, farà un concert variat amb obres de diferent caràcter i de compositors de diverses procedències i èpoques. Des de Ludwig van Beethoven fins a l’obra de Josuè Blanco, compositor contemporani català. Les membres del grup són les canareves Maria Gil Fibla, formada a l’ESMUC, amb un màster d’interpretació a Finlàndia, guanyadora de la Beca Nini Perno i professora d’oboè;  Jahel Queralt Pi, formada a l’ESMUC, estudiant d’un màster d’interpretació a Bèlgica i titular de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, i Alba Reverter Sancho, formada al Conservatori del Liceu de Barcelona, estudiant d’un màster d’interpretació a Castelló i titular de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

El 21 agost, a les 20 h, els espectadors podran gaudir d’un concert intimista a càrrec del grup 4 Vents, format per un clarinet (Aimar Subirats Albarracín), un saxòfon alt (Míriam Cano Esteller), una flauta travessera (Irene Subirats Gil) –tots tres cursen estudis superiors de música–, i un oboè (Jahel Queralt Pi) acompanyat d’un piano (Carme Gil Betancourt, professora de piano a l’EMMA, d’Alcanar, i al Conservatori Mestre Feliu, de Benicarló).

El cicle acabarà el 22 d’agost, a les 20 h, amb el quintet de metalls KamBrass Quintet  i el seu concert Confluències, l’eix del qual seran França i els diversos compositors que hi han confluït: es farà un recorregut de Bach a Piazzolla.

El KamBrass Quintet, format per Guillem Cardona (Berga) i Joan Pàmies (Reus), trompetes;  Maria Severa (Felanitx), trompa; Xavier Gil (Olesa de Montserrat), trombó, i Oriol Reverter (Alcanar), tuba, va guanyar el desembre de 2020 el segon premi de l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition, un dels concursos anuals més prestigiosos de Suïssa.  Actualment, tots els components del grup resideixen a Suïssa i cursen un màster de mús.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies