HomeSense categoriaAlerten que l’Aragó podria proveir Barcelona i trinxar les Terres de l’Ebre...

Alerten que l’Aragó podria proveir Barcelona i trinxar les Terres de l’Ebre amb línies d’alta tensió

TERRES DE L’EBRE // Les patronals catalanes d’energies renovables advertixen que Catalunya no pot perdre el tren de les renovables i que les centrals s’han de produir en els propers anys. A més, recorden que a les comarques de l’Aragó properes a Catalunya s’estan impulsant 7.000 megawatts eòlics i 8.500 megawatts fotovoltaics que podrien cobrir la demanda catalana.

La presidenta del clúster d’energia eficient de Catalunya, Ester Izquierdo, ha detallat que “en el traçat de xarxes de Red Eléctrica Espanyola amb línies de Molt Alta Tensió amb destinació Barcelona i l’àrea metropolitana, que creuarien la Terra Alta, i part de la resta de les Terres de l’Ebre”. Unes línies que, segons els promotors de renovables, tindrien molta més afectació sobre els territoris que les centrals eòliques i solars que s’estan plantejant en l’actualitat. 

Per la seua banda, el president de l’Associació EolicCat, Víctor Cusí, ha avisat que “són necessàries accions urgents que desbloquegen el sector i donen lloc al desplegament de les energies renovables”.“La situació actual és insuficient per a fer front a l’emergència climàtica”, ha conclòs.

L’Observatori d’Energies Renvovables, que aglutina les patronals d’empreses d’energia solar i fotovoltaica ha fet públiques estes dades.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

34 + = 42

Últimes notícies