HomeSocietatAllargat fins a la una l’horari de la restauració, cultura i botigues...

Allargat fins a la una l’horari de la restauració, cultura i botigues de conveniència des de divendres

Des d’este divendres la restauració, les activitats culturals i esportives, les botigues de conveniència i els establiments comercials annexos a gasolineres poden allargar fins a la una de la matinada el seu horari d’obertura al públic. Així va anunciar-ho este dimecres el Procicat, que també va ampliar l’aforament de diversos sectors.

Quant als horaris, els sectors esmentats guanyen una hora, ja que fins ara només podien obrir fins a mitjanit. A més a més, també es permet el consum d’aliments i begudes en reunions en espais públics habilitats, com àrees de lleure o de pícnic, sempre que hi haja com a màxim deu persones; així com pel que fa a la restauració, es permet l’activitat dels establiments ubicats en locals com teatres, cinemes, auditoris, circs, sales de concert o cafès teatre; i també en els espais habilitats per a la realització d’espectacles públics en les instal·lacions i equipaments esportius.

D’altra banda, s’amplia del 50 al 70% l’aforament al comerç i als gimnasos, i es permetrà un 20% d’ocupació en activitats culturals i esportives a l’aire lliure que se celebren en recintes en capacitat per a més de 15.000 persones. També s’amplien del 50 al 70% la cabuda als mercats no sedentaris i fires, però també les sales de joc; i del 30 al 50% en el cas de parcs, fires d’atraccions i activitats lúdiques en espais tancats; així com s’elimina la restricció en l’ocupació de vehicles de transport públic fins a 9 persones, fins ara limitada a una ocupació màxima de sis, inclòs el conductor.

REOBRE L’OCI NOCTURN: El Govern espanyol i les autonomies han aprovat reobrir l’oci nocturn fins a les dos o les tres de la matinada en els territoris amb risc nul o baix de covid, per tal “d’anar tornant a la normalitat de manera gradual i progressiva”, deia la ministra de Sanitat, Carolina Darias. Així, la reobertura s’acota a territoris amb incidència acumulada de 50 casos de covid per cada 100.000 habitants a 14 dies o per sota, fet que, de moment dixa fora Catalunya, que en té 110.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

18 + = 23

Últimes notícies