HomeSocietatAlliberen sis exemplars de tortuga careta a una platja de Sant Jaume...

Alliberen sis exemplars de tortuga careta a una platja de Sant Jaume d’Enveja

La platja del Serrallo de Sant Jaume d’Enveja ha acollit l’alliberament de sis tortugues careta, dels nius trobats l’estiu passat, amb la participació de personal de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat, el parc natural del Delta de l’Ebre, el Cos d’Agents Rurals, la Fundació CRAM, la Universitat de Vic i les entitats i persones voluntàries que han col·laborat en tot el procés.

A causa dels episodis de pluges i el tipus de sorra del Serrallo, molt fina, la incubació a la platja va resultar molt complicada i es va haver de facilitar l’emergència dels nius al final del període.

Els animals, especialment en el segon niu, no es trobaven en gaire bones condicions i es va decidir el trasllat de bona part dels exemplars al centre de recuperació del CRAM. Malgrat els esforços, cap dels animals nascuts del segon niu i traslladats al centre va arribar a sobreviure més enllà de les primeres setmanes. Pel que fa als animals del primer niu, n’han sobreviscut 7, que són els alliberats este dilluns.

A més de les condicions a què van haver de fer front en la incubació natural, el fet que els animals incubats artificialment hagen tingut unes mortalitats elevades planteja diverses hipòtesis que caldrà confirmar més endavant mitjançant estudis genòmics. A més de la mortalitat natural, que és alta en esta espècie, hi poden intervenir factors de maneig (que haurien afectat individus de tots els nius) i factors genètics lligats a l’origen poblacional dels progenitors, tant de les cries com de la mare. Se sospita que aquests factors genètics poden ser presents en els casos en què hi ha altes mortalitats no atribuïbles al maneig o la incubació.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

26 + = 30

Últimes notícies