HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catAmb les coses clares sobre el nou hospital

Amb les coses clares sobre el nou hospital

Comencem el nou any amb una nova llista de propòsits, en què un dels més importants és anar complint els passos que ens han de portar a la construcció del nou hospital de referència de Terres de l’Ebre a Tortosa, buc insígnia de la nostra salut pública.

L’any passat el vam tancar rebent l’anunci de la compra dels terrenys que han d’albergar l’hospital per part de l’Ajuntament, però no tot han estat bones notícies i consens. Per això, els que l’hem defensat des de bon principi, sabem que no podem abaixar la guàrdia i que hem d’estar atents per tal que no es quedi tot en promeses, sobretot estant a les portes de les pròximes eleccions municipals.

Així, cal recordar que no fa tant, tant la Sra. Roigé com el Sr. Faura no van votar a favor de la moció promoguda pel Col·legi de Metges que demanava la construcció d’aquest nou hospital de referència a les Terres de l’Ebre, a diferència de la resta de partits amb representació al consistori, que hi van donar suport. I no contents a anar en contra del nou hospital una vegada, ho van tornar a fer mesos després, quan vam continuar insistint i presentant una moció en què reclamàvem la cessió dels terrenys per a la seua construcció per tal d’agilitzar-ne els tràmits, atès que des del Parlament havíem aconseguit el compromís del Govern amb l’acord de pressupostos del 2022 i amb diverses iniciatives a la cambra catalana liderades pel nostre grup.

Des de Movem Tortosa celebrem el canvi de rumb i, com moltes vegades succeeix, que acabin anant a la nostra, perquè és el millor per a la ciutat i el territori, tot i que continuarem insistint fins que sigui una realitat, ja que les contradiccions d’aquestes formacions polítiques no acaben a l’Ajuntament de Tortosa i són molts els interessos perquè el nou hospital no es tiri endavant. I és que, mentre el nostre grup parlamentari aconseguia situar la construcció del nou hospital a Tortosa com a condició indispensable per aprovar els pressupostos de la Generalitat i ho portava a votació al ple del Parlament, ERC no hi donava suport. És aquest constant tancament de files amb els seus i no pas amb Tortosa i el territori el que ens fa estar alerta i vigilants.

Precisament per aquesta raó pressionem i insistim des de totes les institucions, i gràcies una vegada més a la feina feta des del nostre grup parlamentari podem dir que hem aconseguit mig milió d’euros per tirar endavant el Pla funcional a l’acord de pressupostos d’enguany, tal com reclamava la Plataforma per un Nou Hospital, un actiu molt important que està fent un gran treball per al territori. Cal dir que sense la seua perseverança probablement no hauríem vist aquest canvi de rumb de l’ERC i del govern de Roigé. Una vegada més, les Terres de l’Ebre demostrem que és la força de la seua gent la que aconsegueix canviar les coses, com en un moment determinat va passar amb la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

I malgrat que sembla que anem per fi en la bona direcció, no podem evitar pensar que anem tard. Movem Tortosa pensem que l’Ajuntament hauria d’haver liderat i facilitat tot el procés. Encara més, tots els partits hauríem d’haver estat capaços de representar i defensar la voluntat de la nostra ciutadania vers el nou hospital. Les diferències i la falta de consens en projectes d’aquesta importància, tal com ha passat amb els Fons Nuclears, només perjudiquen el territori i són aprofitats pel Govern català per no invertir i posar excuses a l’hora de dotar el sud del país amb tot allò que necessitem i mereixem.

Així doncs, continuarem reclamant el que necessitem tots els ebrencs i ebrenques. Per això vigilarem el compliment de tots els passos que l’han de fer realitat. Estem convençuts que el nou hospital significarà un abans i un després per al territori, per l’impacte positiu que ha de generar en llocs de treball i, sobretot, quant a la qualitat del servei de salut pública. Ens hi juguem molt, el futur i la salut, i per això no pararem de reclamar el que ens mereixem Tortosa i les Terres de l’Ebre.

Jordi Jordan Farnos
Jordi Jordan Farnos
Diputat al Parlament de Catalunya i portaveu del grup municipal de Movem Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

42 + = 51

Últimes notícies