HomeEconomiaAmetller Origen compra les naus d'Agrofuit al Polígon Baix Ebre per fer...

Ametller Origen compra les naus d’Agrofuit al Polígon Baix Ebre per fer un gran centre productor de carxofes

El Grup Ametller Origen ha adquirit les antigues naus d’Agrofuit al polígon Baix Ebre de Campredó a Tortosa per a desplegar el projecte d’un club de productors de la carxofa i sumar esforços amb altres productors tant pel que fa a la producció com a la comercialització del producte.

Les naus, d’uns 20.000 m2, s’utilitzaran per a crear el Club de la Carxofa, vinculat a la construcció d’una planta d’elaboració de productes derivats de la carxofa i centre de trobada de productors. Com explica i recorda el periodista Daniel Arasa a les pàgines d’opinió d’avui de l’EBRE, la important producció d’esta hortalissa a la zona del delta de l’Ebre i en poblacions com l’Aldea i Amposta ha fet que Ametller Origen s’hi fixés per a invertir en la zona, i no només en la compra d’unes naus, sinó també en l’adquisició de 200 hectàrees de terreny de conreu a les Terres de l’Ebre per a producció pròpia.

El 2022, Ametller Origen va assolir una facturació de 453 M€, amb una xarxa de 128 botigues en què la fruita i la verdura tenen una rellevància important. Tenen calculat que gaudixen de la confiança d’1 milió de clients, amb una quota de mercat del 3,1 % a Catalunya i prop de 3.500 treballadors.

A la gran aposta per les Terres de l’Ebre cal sumar-hi també altres iniciatives lligades a un principi del Grup que implica fer créixer la producció agrícola i l’elaboració i la comercialització a través de les botigues. Per exemple, enguany també posen en marxa el projecte de l’Agroparc, amb una inversió global de 180 M€, en una gran àrea de producció circular de 258 ha, que té intenció d’ubicar a Gelida (Alt Penedès). Les previsions del grup són que la primera part de les obres s’acaben el 2026. Amb l’Agroparc -que integra agricultura, indústria i energies renovables-, el grup vol consolidar la producció primària a través de la digitalització, gestionar eficientment els recursos i apostar per la formació i la transferència tecnològica.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 5 = 11

Últimes notícies