HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catAmetller Origen i el “Club de la Carxofa” a les Terres de...

Ametller Origen i el “Club de la Carxofa” a les Terres de l’Ebre

En una recent entrevista a La Vanguardia, directius d’Ametller Origen, una empresa catalana amb gran empenta i fort creixement, donaven a conèixer, molt de passada dintre l’entrevista en què es parlava de temes diversos, importants inversions a les Terres de l’Ebre.

D’un costat, que van obrir fa un temps una botiga a Amposta. Això era ja conegut. Però donava altres dades. La primera que han adquirit un total d’unes 200 hectàrees de terreny de conreu a les Terres de l’Ebre per a producció pròpia. No indicaven el lloc concret de compra ni el cost, però per l’extensió no és gens menyspreable.

Una altra notícia, en part coneguda però poc difosa, consistent en el fet que van adquirir una nau de 20.000 metres quadrats a Tortosa. No se’n deia més, però se sap que són les antigues instal·lacions d’Agrofruit al polígon industrial Baix Ebre. En aquest cas, però, afegia una curiositat: allí es crearà el “Club de la Carxofa”. No en donava més detalls.
Em va intrigar què pot ser el “Club de la Carxofa”. Sobretot la referència a club. Sabem de la important producció d’aquesta hortalissa a la zona deltaica i propera a ella, i també de les carxofades populars en poblacions com Amposta i l’Aldea, però hem d’esperar a conèixer què volen fer els d’Ametller Origen al polígon Baix Ebre. Potser una planta d’elaboració de productes derivats de la carxofa. O un centre de trobada de productors. En tot cas, benvingudes les inversions que puguin fer, la creació de llocs de treball i la promoció dels productes de la zona.

Per aproximar-nos, i a manca de més informació per part dels directius, potser ens pot ajudar veure la trajectòria ben innovadora de l’empresa creada pels germans Josep i Jordi Ametller. És una distribuïdora de productes d’alimentació, amb més de 130 botigues físiques entre Catalunya i altres quatre regions espanyoles, així com una en línia. L’any passat va facturar 453 milions d’euros.

Una de les seves iniciatives pioneres, donada a conèixer fa un any, és l’Agroparc Penedès, a la zona propera a Gelida (Barcelona), que presenten com un nou sistema de producció alimentària, perquè pretén ser un espai que integra agricultura, ramaderia i agroindústria, amb la generació d’energia renovable. Volen que sigui un punt de trobada de l’agricultura sostenible i ho consideren molt innovador al sud d’Europa.

D’un altre costat, en base a informacions periodístiques, anotem que l’empresa pretén enguany invertir 28 milions d’euros a obrir unes 15 noves botigues, i que en aquest moment lidera un grup de 14 empreses per a captar fons dels Next Generation dirigits a descarbonitzar les seves indústries alimentàries. Pretenen aconseguir 15 milions d’euros d’aquells fons, essent 44 milions la inversió total prevista.

Daniel Arasa
Daniel Arasa
Periodista i professor de periodisme (jubilat)
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 4 = 13

Últimes notícies