HomeEconomiaEl delegat del Govern a Catalunya comunica l’aprovació d’ajuts de l’Estat per...

El delegat del Govern a Catalunya comunica l’aprovació d’ajuts de l’Estat per als municipis de les Terres de l’Ebre afectats pel temporal del 3 de setembre de 2023

El delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, s’ha adreçat per carta a municipis de les Terres de l’Ebre per comunicar-los la possibilitat d’acollir-se a les subvencions directes per a la recuperació dels danys en infraestructures municipals i xarxa viària arran dels danys pel temporal del passat tres de setembre de 2023. Les cartes han estat adreçades als ajuntaments d’Ulldecona, Tortosa, Santa Bàrbara, La Ràpita, Masdenverge, Mas de Barberans, La Sénia, Godall, Freginals, Amposta, L’Ametlla de Mar, Alcanar, Deltebre, L’Aldea, i La Galera més la Diputació de Tarragona, i els consells comarcals del Baix Ebre i Montsià. Per la seva part, el subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà, ha posat a disposició dels ajuntaments els efectius d’aquesta institució per ajudar-los a tramitar les sol·licituds.

A l’empara del previst en l’article 23 de la Llei 17/2015, de 9 de juliol, del Sistema Nacional de Protecció Civil, el Consell de Ministres, mitjançant Acord de 25 de setembre de 2023, va declarar zona afectada greument per una emergència de protecció civil, entre d’altres, el territori de les comarques del Montsià i del Baix Ebre afectat pel temporal del 3 de setembre de 2023.

En execució de l’esmentat Acord de Consell de Ministres s’ha dictat, per part de la Secretaria d’Estat de Política Territorial, la Resolució de 10 d’abril de 2024, que aprova la convocatòria de subvencions per a la recuperació de danys en infraestructures municipals i xarxa viària provincial i insular, previstes en el citat Acord del Consell de Ministres de 25 de setembre de 2023, l’extracte del qual es va publicar al BOE divendres passat dia 12 d’abril.

Les sol·licituds, una per obra, es formularan per les entitats executores dels projectes compresos en l’àmbit d’aplicació de la convocatòria, fins a les 15:00 hores del dia 14 de maig de 2024. Obligatòriament, s’hauran d’emplenar i presentar de forma electrònica, a través de l’aplicació informàtica “AURA – Subvencions a EELL davant catàstrofes naturals”, accessible des de la seu electrònica del Ministeri de Política Territorial https://sede.administracionespublicas.gob.es/ (Procediments – Subvencions), seleccionant l’apartat dedicat a aquesta convocatòria. Per a això, cal que els representants legals d’aquestes entitats compleixin amb els requisits tècnics especificats en l’esmentada aplicació.

Aquestes subvencions tenen per objecte la reparació o restitució d’infraestructures, equipaments o instal·lacions i serveis de titularitat municipal inclosos en l’article 25.2 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases del règim local, així com la xarxa viària provincial i insular. Pretenen, per tant, contribuir a satisfer necessitats primordials de la comunitat veïnal i, en conseqüència, ser garants del seu funcionament bàsic.
La tramitació dels expedients administratius es durà a terme per la Subdelegació del Govern a Tarragona.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 70 = 77

Últimes notícies