HomePol铆ticaEsquerra presenta els 10 compromisos republicans amb la gent de les Terres...

Esquerra presenta els 10 compromisos republicans amb la gent de les Terres de l鈥橢bre.

El candidat ebrenc d鈥橢squerra Republicana a les eleccions al Parlament de Catalunya, Albert Salvad贸 i Fernandez, ha desgranat els 10 compromisos republicans pels quals treballaran la legislatura vinent.

El primer 茅s la defensa de les Terres de l鈥橢bre, amb un no al transvasament i s铆 a la protecci贸 del riu i del Delta. Segueix, la generaci贸 d鈥檃lternatives de futur fent que els diners del Fons de Transici贸 Nuclear arribin a les empreses, aut貌noms, cooperatives, sector tur铆stic i a la pagesia; i serveixin per crear nous llocs de treball.

Un tercer comprom铆s 茅s incrementar la mobilitat i connectivitat amb m茅s autobusos i m茅s barats, per cobrir les necessitats de tots els pobles, especialment de l鈥檌nterior de les quatre comarques; m茅s trens r脿pids per connectar amb Barcelona en menys d鈥檜na hora i mitja; aprofitant tamb茅 el trasp脿s de Rodalies; i la construcci贸 del tercer carril de l鈥橢ix de l鈥橢bre, la nova sortida de l鈥檃utopista a Masdenverge i l鈥檈xig猫ncia del tercer carril de l鈥橝P7.

El quart comprom铆s 茅s continuar al costat de la pagesia; fent realitat el reg Xerta-S茅nia al Baix Ebre i el Montsi脿, ampliant el reg de la Terra Alta i ajudant les comunitats de regants, i amb un preu de l鈥檃igua m茅s barat pels sistemes de reg m茅s eficients. Tamb茅 exigir a l鈥橢stat l鈥檈xecuci贸 de les obres del reg de la comunitat de regants del Baix Priorat. I continuar potenciant la marca Reserva de la Biosfera de les Terres de l鈥橢bre en l鈥櫭爉bit agroalimentari i tur铆stic.

Avan莽ar en industrialitzaci贸 de totes les Terres de l鈥橢bre, amb l鈥檃mpliaci贸 del Pol铆gon Industrial Catalunya Sud, la construcci贸 d鈥檈staci贸 intermodal de mercaderies, i la captaci贸 d鈥檃ctivitats industrials per als pol铆gons de les quatre comarques, 茅s la cinquena de les prioritats republicanes.

L鈥檃mpliaci贸 de l鈥檃tenci贸 social i sanit脿ria, amb l鈥檃posta ferma pel nou hospital universitari de les Terres de l鈥橢bre, la constant adequaci贸 de l鈥橦ospital de M贸ra d鈥橢bre i l鈥檈nfortiment de l鈥檃tenci贸 prim脿ria i els metges rurals, a m茅s, d鈥檃favorir l鈥檈nvelliment de qualitat al costat de casa; 茅s el sis猫 comprom铆s.

El set猫 comprom铆s implica per facilitar l鈥檃cc茅s a l鈥檋abitatge amb m茅s habitatge p煤blic, fomentar la rehabilitaci贸 i la creaci贸 d鈥檜na l铆nia p煤blica del Fons de Transici贸 Nuclear per proveir habitatge per a joves i per evitar el despoblament.

L鈥檌mpuls educatiu i tecnol貌gic, amb nous estudis universitaris, com els de Medicina, que ja estant encaminats, i per un model d鈥橣P innovador i ajustat a les demandes de les empreses del territori. Tamb茅 la gratu茂tat de la llar d鈥檌nfants de 0 a 3 anys per a tothom. 脡s el vuit猫 comprom铆s

El nov猫 comprom铆s se centra en la mem貌ria, just铆cia i reparaci贸; avan莽ant en la rehabilitaci贸 integral del Poble Vell de Corbera d鈥橢bre, la dignificaci贸 de la mem貌ria democr脿tica, l鈥檕bertura de fosses i la retirada del monument franquista del mig del riu.

El darrer comprom铆s 茅s el de treballar per assolir m茅s autogovern per a les Terres de l鈥橢bre, apostant per la Vegueria de les Terres de l鈥橢bre; i defensant les nostres tradicions, la nostra llengua i la nostra cultura, i, a la vegada, refor莽ant la nostra identitat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

46 + = 51

脷ltimes not铆cies