HomeSuccessosAMPLIACIÓ · Els Bombers confien en estabilitzar el cap de l'incendi de...

AMPLIACIÓ · Els Bombers confien en estabilitzar el cap de l’incendi de Corbera d’Ebre cap al migdia

El cap de l’incendi de Corbera d’Ebre (Terra Alta) continua actiu aquest dijous al matí, si bé els Bombers han aconseguit estabilitzar dos terços del perímetre. Tal com ha explicat el sotsinspector dels Bombers, Guillem Guinjoan, l’estratègia és sacrificar unes 50 hectàrees de superfície forestal que hi ha davant del cap del foc per poder-lo confinar i estabilitzar a la carretera TV-7333, que està tallada al trànsit. De moment s’han cremat 370 hectàrees, totes de superfície forestal i no s’han hagut de lamentar danys personals ni materials. La simultaneïtat d’incendis a Catalunya fa que únicament hi hagi 42 dotacions terrestres i dues aèries. Si l’evolució és favorable, s’enviarien recursos humans a altres focs del país.

Guinjoan ha explicat que fins ara no han destinat efectius a aturar el cap de l’incendi i que esperaran a que es calcinin les aproximadament 50 hectàrees que hi ha fins a la carretera TV-7333, que va de Vilalba dels Arcs a la Fatarella. En aquesta zona hi arriba un “petit corredor forestal” que és on es concentraran els equips d’extinció, per tal que no avanci cap a la Fatarella, que és on el foc trobaria més combustible.

L’objectiu és estabilitzar-lo a la carretera. Si ens saltés, per les condicions meteorològiques, el potencial pot anar a més durant la tarda“, ha concretat el sotsinspector. Precisament a la tarda el temps no serà tan favorable, amb increment de les temperatures, caiguda de la humitat per sota el 20% i vent de garbí que bufarà entre els 20 km/h i els 30 km/h.

El responsable dels Bombers ha reconegut que no hi ha tots els efectius que serien recomanables per la situació de simultaneïtat amb altres incendis. Durant el matí han treballat 30 vehicles d’aigua, deu vehicles lleugers, dues unitats de comandament, un helicòpter i un avió d’extinció. Amb tot, han aconseguit estabilitzar el flanc dret en un 95%, mentre que l’esquerre ho està al 80%.

Un dels elements que més preocupa és la presència de bombes de la Guerra Civil, que hi ha repartides pel territori. L’alcalde de Corbera d’Ebre, Antonio Álvarez, ha lamentat que no hi hagi tots els efectius necessaris, però s’ha mostrat comprensiu amb la situació al país, amb altres focs.

A més, ha concretat que l’incendi va començar “a la partida del Mas del Tio” i que “tot el que s’ha cremat és forestal“. “Potser també algun camp d’ametllers i oliveres que estaven una mica erms i han cremat algunes fulles per l’escalfor, però no hi ha passat l’incendi“, ha dit.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

19 + = 21

Últimes notícies