HomeInfraestructuresAMPLIACIÓ · Els treballs per a la construcció de Kronospan al polígon...

AMPLIACIÓ · Els treballs per a la construcció de Kronospan al polígon Catalunya Sud de Tortosa avancen a ritme vertiginós

La construcció de la factoria de Kronospan a Tortosa ha agafat velocitat de creuer. Les naus que estan aixecant al polígon industrial Catalunya Sud, al terme municipal de Tortosa, ja mostren una part de la dimensió que acabarà tenint el complex. Actualment ja s’ha construït la primera de les naus, amb una llargada de gairebé un quilòmetre, i que es veurà complementada amb cinc naus més adjacents, que també s’estan aixecant. En total, 95.000 metres quadrats de factoria, en uns terrenys que ocupen 27 hectàrees.

Este matí, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el director general de Kronospan a Espanya, Javier Macicior, han visitat l’estat de l’execució. Roigé ha destacat l’impuls que la construcció d’esta empresa suposa per a l’activitat de la zona, no només per la incidència que té per a l’ocupació local, sinó també perquè suposa un pol d’atracció molt destacat per a empreses complementàries o per a un altre tipus d’activitats que veuen el potencial industrial a la zona: “el fet que haguem fet possible l’arribada d’empreses com Florette o Kronospan, unit a la situació geogràfica estratègica que té el polígon Catalunya Sud, reforcen l’interès d’altres empreses. Inversions com estes superen les expectatives que teníem inicialment“, apunta l’alcaldessa.

En estos moments, hi ha més de 300 persones treballant en la construcció de la factoria, una xifra que s’incrementarà fins a superar les 500 a partir del setembre, quan començarà a arribar i a instal·lar-se la maquinària que permetrà la fabricació dels taulers de fusta. La previsió és que a final d’any la planta ja puga començar la producció. A partir d’aquell moment, 187 persones formaran la plantilla de l’empresa, per a la qual ja han començat el procés de selecció.

Estes dades es veurien incrementades de manera notable amb els plans de futur amb els quals treballa Kronospan al polígon de Tortosa: l’empresa està avaluant la posada en marxa d’una segona línia de producció per a la fabricació de taulers OSD (fets amb fibres vegetals). El director general, Javier Macicior, ha explicat que això faria arribar el total de la plantilla a més de 350 llocs de treball directes. Esta possibilitat comportaria la necessitat d’exportació del material produït, ja que la capacitat de producció seria superior a la demanda del mercat estatal per a este tipus de material. Per a fer esta exportació, l’empresa està duent a terme els estudis necessaris per a plantejar l’habilitació d’un ramal ferroviari que connecte amb el Corredor del Mediterrani, amb un tram d’aproximadament 2,5 quilòmetres de vies.

Mentrestant, l’alcaldessa ha detallat que es continua treballant en l’ampliació de l’actual polígon, tal com preveu el planejament urbanístic de Tortosa, que ha de permetre el creixement en 130 hectàrees més per tal de donar resposta a les noves implantacions industrials que es puguen generar al voltant de Kronospan o d’altres indústries interessades a ubicar-se a la ciutat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 48 = 58

Últimes notícies