HomeSocietatAmpliació · Josep Pallarès guanya la primera volta de les eleccions de...

Ampliació · Josep Pallarès guanya la primera volta de les eleccions de la URV i es disputarà el càrrec amb l’actual rectora Figueras

Josep Pallarès ha guanyat la primera volta de les eleccions al rectorat de la Universitat Rovira i Virgili (URV) amb el 45,75% dels vots.

L’actual rectora, María José Figueras, n’ha obtingut el 35,46% i Mercè Gisbert el 18,80%. Amb estos resultats electorals, Pallarès i Figueras es disputaran el càrrec a rector en segona ronda d’uns comicis que se celebraran de l’1 al 3 de juny.

Estos dimecres, en la presentació dels resultats, Pallarès ha celebrat que dos terceres parts hagen apostat pel canvi i hagen fet confiança al seu equip. A més, Gisbert ha anunciat que s’unirà a la candidatura més votada per sumar-se al “canvi possible”. Tots els candidats han coincidit que s’ha de fer créixer la participació, que s’ha xifrat en un 23%.

Josep Pallarès i María José Figueras són els dos candidats que han aconseguit més suports en la primera ronda de les eleccions a rector de la URV, però cap d’ells ha superat el 50% dels vots ponderats necessaris per a guanyar els comicis. Per aquest motiu, es disputaran el càrrec en una segona volta. La campanya electoral començarà a partir d’aquest divendres i s’allargarà fins a la mitjanit del dia 1 de juny. La votació, que se celebrarà de l’1 al 3 de juny, tornarà a ser telemàtica.

En l’acte de presentació dels resultats, Pallarès ha afirmat que la seua candidatura ha fet el “primer pas” per guanyar i ha agraït la confiança dipositada en el seu equip. “La fiabilitat i la confiança de totes les persones que m’acompanyen és garantia suficient per a poder liderar la universitat, conjuntament amb les propostes, és una combinació guanyadora”, ha valorat Pallarès. El candidat ha demanat que les dues terceres parts de l’electorat que han apostat pel “canvi” a votar-lo: “Esperem continuar treballant per liderar el canvi a la universitat”.

Per la seua banda, Mercè Gisbert ha assenyalat que la seua proposta era la més “arriscada i diferent” i ha celebrat que hagen iniciat un procés de canvi dins la institució. “Vam guanyar el dia que vam decidir presentar-nos, ha estat un creixement personal i professional brutal”, ha assegurat. La candidata també ha anunciat que se suma a la candidatura de Pallarès i ho ha justificat perquè, diu, es tracta del “canvi possible”.

L’actual rectora, María José Figueras, ha apuntat que continuaran “esforçant-se” per arribar a tota la comunitat universitària que no ha participat en estos comicis. Figueras ha recalcat que s’ha tornat a presentar per consolidar un projecte que s’ha vist marcat per la pandèmia. “Hem fet coses diferents de les que es feien abans, però els fets no han pesat en la proporció que havia pensat”, ha reconegut. I ha afegit:Espero tenir una segona oportunitat perquè el meu projecte pot ser un projecte guanyador”.

En paral·lel, tots tres candidats han lamentat que la participació no haja superat el 23% en unes eleccions que s’han celebrat en tres jornades i de forma telemàtica. “Hauríem de ser capaços de motivar els estudiants, per això hem pensat en elements actius durant la campanya, perquè aquesta responsabilitat col·lectiva també els afecta”, ha sostingut Pallarès.

Resultats ponderats per cada candidatura i col·lectius

El pes del vot de cada col·lectiu és diferent en les eleccions a rector de la URV. Així, el professorat doctor amb vinculació permanent (480 persones del cens) té el 51% del pes; els estudiants (15.349 persones del cens) representen el 20%; el personal d’administració i serveis (PAS) (696 persones del cens) el 17%, i el personal docent i investigador (PDI) no permanent, (998 persones del cens), tenen el 12% del pes.

Pel que fa a la participació global s’ha xifrat en el 23,60%, però ha estat desigual en els col·lectius. A tall d’exemple, el PDI permanent han estat els que més han participat, amb un 94,17%, i el que menys els estudiants amb un 14,95%.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 65 = 66

Últimes notícies