HomeSocietatAmpliació · UGT denuncia que l'ICAM dona altes de forma telemàtica i...

Ampliació · UGT denuncia que l’ICAM dona altes de forma telemàtica i que podria afectar prop de 13.000 treballadors de Camp i l’Ebre

UGT a Tarragona denuncia que l’lnstitut Català d’Avaluacions Mèdiques, l’ICAM, està donant les altes mèdiques telemàticament, sense citar el treballador, des de la pandèmia.
El sindicat calcula que entre 12.000 i 13.000 treballadors del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre són avaluats anualment a l’ICAM. Des d’UGT també critica que la Seguretat Social informe de l’alta a l’empresa abans que al propi treballador, que este no se n’assabente i acabe acomiadat.
Des d’UGT es critica la “deixadesa de funcions” de l’ICAM, que està “saturat” i reclama que recupere l’activitat presencial. A la vegada, UGT alerta que des de la pandèmia també s’ha detectat un increment de casos de malalties mentals i d’ansietat, i que sovint queden “camuflats”.

UGT ha exposat casos concrets per exemplificar esta “multiplicació” en patologies mentals, ansietat i estrès. “Tenim el cas d’una treballadora d’un geriàtric que cobra 968 euros bruts i treballa 12 hores diàries”, ha assegurat Joan Llort, secretari general d’UGT a Tarragona, en roda de premsa este dimecres al matí a la seu de Tarragona, acompanyat del secretari general del sindicat, Enrique Martín. “Se’n parla molt de les malalties mentals, però hi ha pocs recursos, quan els casos s’han incrementat moltíssim”, ha dit Martín.

Des d’UGT s’ha volgut denunciar el “desgavell” a l’ICAM, l’organisme que s’encarrega de fer el seguiment i valoració dels processos d’incapacitat dels treballadors. El sindicat assegura que es donen les altes per telèfon, sense visitar els pacients. “Es donen altes de forma indiscriminada, sense avaluació física; reclamem que es reconeguin els treballadors, que l’ICAM reprengui al 100% l’activitat, i també que s’ampliï, tenint en compte que té un moviment d’entre 12.000 i 13.000 treballadors a la demarcació”, ha manifestat Llort.

“L’ICAM està saturat, no s’avalua presencialment a través del tribunal mèdic, i això és un greuge comparatiu contra el treballador, hi ha un decalatge respecte els dies que l’empresa ja té la notificació”, remarca Llort. Des d’UGT s’assegura que es donen altes a treballadors que no estan recuperats per ocupar el seu lloc de feina i que se’ls “força” a treballar quan porten uns quants mesos de baixa. “Des d’un lloc que suposa portar una moto, i el treballador no pugui conduir, a persones que encara estan pendents de proves mèdiques”, ha afegit.

A partir d’aquí, des d’UGT s’insta les dos administracions competents, tant Salut com Treball, a coordinar-se i resoldre esta situació. UGT, que ja ha traslladat esta problemàtica al conseller de Treball, no comprèn que la Generalitat hagi reobert sectors com l’oci nocturn i en canvi no hagi mogut fitxa en aquesta matèria. Des d’UGT es dona suport al treballador presentant recursos per paralitzar el procés i pugui ser avaluat presencialment. “Cal donar la volta a l’ICAM i revisar els protocols i procediments”, ha conclòs Martín.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 73 = 76

Últimes notícies