HomeCulturaOnada Edicions publica el llibre ''El somni trencat. Amposta: revolució, guerra i...

Onada Edicions publica el llibre ”El somni trencat. Amposta: revolució, guerra i exili’ d’Andreu Caralt

Onada Edicions ha publicat l’obra ‘El somni trencat. Amposta: revolució, guerra i exili’, obra de l’historiador i periodista ebrenc Andreu Caralt Giménez.

El títol és el resultat del segon Premi de Recerca Jordi Fontanet 2019 concedit a l’autor per l’Ajuntament d’Amposta per dur a terme una recerca sobre la Guerra Civil a la ciutat.

L’obra pretén posar les bases d’una història global dels fets succeïts a la capital del Montsià entre 1936 i 1939, amb l’addenda imprescindible de la repressió franquista i un exili massiu a l’estranger. ‘El somni trencat’ aborda esdeveniments comuns a altres poblacions ebrenques com els bombardejos aeris, els combats terrestres en el marc de l’Ofensiva d’Aragó, l’arribada de refugiats de guerra i l’evacuació de la ciutat quan el riu Ebre és front de guerra, entre d’altres. Tanmateix, un darrer succés, la fortalesa del moviment anarquista, esdevé el principal tret identitari que converteix en única dins el marc català la Guerra Civil a Amposta.

‘El somni trencat’ aporta recerca inèdita sobre l’exili dels ampostins, els represaliats pel franquisme, els combats terrestres per conquerir la ciutat, l’estada de corresponsals de guerra a la població, l’evacuació d’una colònia infantil amb nens ampostins fins a França i l’operació de la batalla de l’Ebre pel municipi el 25 de juliol de 1938, entre altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies