HomeSense categoriaAmposta aborda la recuperació del Castell amb una subvenció d’1,5% cultural

Amposta aborda la recuperació del Castell amb una subvenció d’1,5% cultural

La restauració de la zona del Castell d’Amposta, en concret l’actuació per recuperar i posar en valor la celòquia (el mirador que hi ha a la vora del riu), ha rebut una subvenció de la Comissió Mixta de l’1,5% cultural del Ministeri de Foment i el Ministeri de Cultura.

En concret, el projecte presentat per l’Ajuntament d’Amposta, que porta per títol Recuperació i posada en valor de la celòquia del Castell dels Cavallers de l’Orde de Sant Joan, suposa una inversió de 600.000 euros, dels quals l’1,5% cultural n’aporta 450.000. “Es tracta de fer un recreixement de l’antiga estructura de la torre del Castell amb una estructura de fusta, fent un mirador”, ha explicat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. “Serà una rèplica d’allò que hi havia, sent molt respectuosos amb l’entorn, i que recordarà el que era esta fortificació”.

 Es tracta d’una actuació prevista al Pla director de la Façana Fluvial i que vol recuperar els elements medievals de la zona del Castell per tal de facilitar-ne la lectura històrica i posar en valor este patrimoni. Entre altres actuacions, el projecte preveu actuacions al tercer fossat, eliminant, per exemple, el mur que actualment tanca el fossat al riu i deixant al descobert un mur medieval i fent-ne excavacions arqueològiques. Pel que fa a la zona on hi ha la base de l’antiga xemeneia del molí Escrivá, el projecte preveu demolir les construccions més modernes per a reconstruir la morfologia original dels murs i la volta. Quant a la torre de la celòquia, es pretén fer la reconstrucció parcial de la seua volumetria.

 

Actuacions a la façana fluvial

El projecte se suma a l’aposta del govern municipal per a revalorar i recuperar el patrimoni local, especialment la façana fluvial. A la primera fase ja executada, entre el Castell i la zona del Poador, este 2019 s’executarà una nova fase que implicarà la neteja i posada en valor de la zona de la descàrrega, que va ser el projecte guanyador del procés de pressupostos participatius. El govern municipal ha adjudicat uns primers treballs per valor de 40.000 euros per a eliminar la vegetació en el tram comprès entre el molí de Cercós i fins a la descàrrega. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 51 = 56

Últimes notícies