HomeUrbanismeAmposta adjudica les obres per a convertir les Cases del Castell en...

Amposta adjudica les obres per a convertir les Cases del Castell en un centre turístic

La rehabilitació de les cases del Castell d’Amposta continua endavant. Esta setmana la Junta de Govern Local ha adjudicat les obres per un import de 931.207 euros a l’empresa Adolfo Constructors. La Junta va aprovar també diferents expedients que permetran l’impuls de noves millores a la via pública.

El projecte de les Cases del Castell convertirà la zona històrica en un espai turístic amb la sostenibilitat com a eix principal. Esta és una de les grans apostes del govern d’Esquerra Republicana d’Amposta, que va engegar durant el darrer mandat amb el propòsit de posar en marxa els primers mesos d’este 2024. Així, el consistori va efectuar la compra del conjunt arquitectònic conegut com “les cases del molí de Cercós” i va dur a terme un concurs d’idees. Ara encara l’inici de l’actuació, que ja es preveu que serà llarga.

La idea, desenvolupada mitjançant un concurs d’idees, és crear un espai on s’ubicaran l’Oficina de Turisme, la seu de Cultura i Festes i una zona de descans. També un espai de lloguer i reparació de bicicletes, vestidors i serveis, a més d’un restaurant i una cafeteria. Este local ocuparà des de la façana de la plaça del Castell fins a la part de darrere i connectarà amb el baluard des d’on se podrà observar la façana fluvial.

Juntament amb l’embarcació elèctrica, per a la qual els habitants de la ciutat han escollit de manera participativa el nom de Perla, seran els grans impulsos de turisme sostenible. El projecte també està vinculat a la recuperació i ampliació de la via verda de la Val de Zafan. Els tres projectes, que van units, estan inclosos en el Pla de Sostenibilitat Turística d’Amposta finançat per fons europeus Next Generation dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destí.

En el cas de les cases del molí de Cercós, se potenciarà també el patrimoni arquitectònic. Estes construccions daten de principis del segle passat i estan declarades com a Bé Cultural d’Interès Local. La idea és mantindre l’estructura exterior, fet que permetrà reivindicar la seua arquitectura i els elements arqueològics. La rehabilitació pretén compaginar la preservació i reivindicació de les tres cases amb les restes medievals que se sap que hi ha a sota de la més oriental.

En este sentit, a la casa on s’ubicarà l’oficina de turisme, quedaran visibles les restes en un espai diàfan museïtzat i amb accés a la celoquia i els espais exteriors adjacents. La casa central, el vestíbul, que mantindrà l’ambient de les construccions originals, serà el punt de connexió entre àmbits, i donant accés directe a la cafeteria i als serveis destinats l’activitat cicloturística, situats a la casa més propera a la Biblioteca.

Altres actuacions a la ciutat

D’altra banda, la Junta de Govern Local també va aprovar l’expedient de contractació del servei de digitalització del comerç d’Amposta a través de Cartellera Digital. Organitzat en dos lots, esta licitació inclou la cartellera digital interior del Mercat Municipal i la integrada a l’espai comercial urbà d’Amposta per un import total de prop de 130.000 euros. Pel que fa a la cartellera digital i la gestió del contingut, compta amb una licitació d’un import de 8.760 euros.

Finalment, la Junta també va aprovar l’expedient de contractació de les obres de substitució, millora i instal·lació de xarxes de serveis municipals a diversos carrers d’Amposta per un valor total de 127.000 euros. Això permetrà continuar amb el canvi de la millora en clavegueres i pluvials, per a les quals ja s’han invertit centenars de milers d’euros els darrers vuit anys.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 1 =

Últimes notícies