HomeSense categoriaAmposta aprova les modificacions del ROM que regulen les intervencions al ple...

Amposta aprova les modificacions del ROM que regulen les intervencions al ple i eliminen les limitacions temporals

MONTSIÀ // L’Ajuntament d’Amposta va aprovar definitivament, en el ple d’este mes, celebrat telemàticament el passat 29 de juny, la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM). Este reglament regula aspectes com l’organització institucional del consistori (plenari, junta de govern, entre d’altres), els òrgans de representació, assessorament i control de la institució o els òrgans de participació ciutadana. La modificació aprovada definitivament amb els vots a favor d’ERC, dels socialistes i Junts per Amposta i l’abstenció de Som Amposta, se centra en la regulació de les intervencions al plenari municipal, així com la creació de la Junta de Coordinació de l’acció de govern amb les regidories. 

Quant a les modificacions del funcionament del plenari, una d’elles ordena els torns d’intervenció que els fixa en l’exposició del punt i dos rèpliques i contrarèpliques com a màxim. El punt del debat el tancarà el o la ponent que n’haja fet l’exposició inicial. En el cas de les mocions, també s’ordenen les intervencions: serà el grup presentant qui iniciarà i tancarà el debat. A més, la proposta aprovada elimina les limitacions temporals establertes en la primera proposta de l’equip de govern, acceptant així una de les esmenes dels grups a l’oposició. 

“Esta modificació no incidix en la durada del debat, sinó en el respecte institucional al ple, a la figura del president del ple i a tots els regidors”, assenyala l’alcalde, Adam Tomàs. En este sentit, la nova modificació definix que l’alcalde o president del ple pot cridar a l’ordre o retirar l’ús de paraula a un membre del plenari per diversos motius com no respectar el torn de paraula, perquè el contingut de les seues intervencions es desvie de la qüestió de debat o perquè faça servir expressions injurioses o calumnioses en relació amb persones o institucions, o afecte a la dignitat, l’honor, la intimitat o el respecte de qualsevol persona o institució. També establix que després de tres crides a l’ordre en la mateixa sessió, amb advertència en la segona de les conseqüències d’una tercera crida, l’alcalde podrà ordenar-li que abandone el local. “Si no ho fa, es paralitzarà el ple fins que ho faça, prèvia consulta als portaveus dels de grups municipals”, explica Tomàs, que també assenyala que “l’alcalde podrà incoar un expedient sancionador al regidor o regidora cridat a l’ordre per poder imposar una sanció econòmica equivalent a l’import de la indemnització per assistència al Ple”

La modificació també crea la Junta de Coordinació de l’acció de govern amb les regidories, que podrà convocar directament l’alcalde per tal de debatre, proposar accions i línies d’actuacions amb les diferents regidories. Esta junta està oberta a tots els membres de la corporació. 

Les modificacions introduïdes al ROM també afegixen la puntualització que els espais municipals només són d’ús per als grups municipals i deixa oberta la porta a l’elaboració d’un reglament específic que ho regule. 
 

Dos mocions
El ple de dilluns també va aprovar dos mocions. La primera, ‘Per un turisme segur i sostenible. Moció per demanar que la demarcació de Tarragona forma part de la xarxa certificada de zones verdes de la Unió Europea, presentada pel partit dels Socialistes i que va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals. La segona moció aprovada va ser la presentada conjuntament per EA-ERC, Som Amposta i Junts per Amposta per a donar suport i ajudar a les ramaderies de bous braus de Catalunya, afectades per la situació de la Covid-19, amb l’abstenció del PSC. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

20 + = 26

Últimes notícies