HomeSense categoriaAmposta encarregarà la vigilància de la platja dels Eucaliptus a quatre agents...

Amposta encarregarà la vigilància de la platja dels Eucaliptus a quatre agents mediambientals

AMPOSTA // La platja de l’Eucaliptus d’Amposta tindrà agents mediambientals que s’encarregaran que es complisca la normativa vigent. Segons es va aprovar al darrer ple del mes d’abril, els agents mediambientals, que treballaran de la mà amb la Policia Local, seran quatre persones de l’empresa pública Amposta Serveis Municipals (AMSERMU) que durant la temporada alta vetllaran per garantir la convivència entre les persones i la preservació del medi natural. Una prova pilot que se suma a les diferents iniciatives que des dels consistoris ebrencs s’engegaran per a este estiu, després de la gran afluència de turistes tant a Setmana Santa com els estius anteriors.

“Es tracta que els agents mediambientals vetllen per fer complir l’ordenança i allò que tothom sap que no es pot fer a la platja, però que així i tot acaben fent igual. Intentarem controlar les zones d’aparcament i es vigilarà que no es pesque o la gent vaja amb gossos a les zones no habilitades”, explicava el regidor de Turisme, Pep Simó, la regidoria del qual s’encarregarà de coordinar els agents mediambientals. Dos agents mediambientals començaran a treballar a la platja dels Eucaliptus la segona quinzena de juny, mentre que al juliol i a l’agost hi haurà quatre persones vigilant la zona, un control que no acabarà fins al setembre, quan es tornarà als dos vigilants contractats. Segons anunciava l’alcalde, Adam Tomàs, durant el ple municipal, la instrucció suposarà una despesa econòmica de 16.120 euros que el consistori pagarà a AMSERMU pel servei realitzat.

Des del consistori ampostí, però, són conscients que serà difícil engegar esta acció de vigilància, així com auguren que hi haurà problemàtiques entre els visitants i els vigilants: “Sabem que hi haurà complicacions, però és el camí que hem de començar a recórrer per  a tenir l’espai controlat i ordenat perquè tothom puga gaudir de la platja sense molestar a ningú”, seguia Simó. A la capital del Montsià, a banda dels agents mediambientals, anteriorment també s’ha anunciat que s’establirà una delimitació de la platja amb pals i cordes per a evitar que les persones puguen accedir amb el vehicle a l’espai natural, així com s’està elaborant una ordenança municipal per a regular i ordenar l’espai natural.

SUBVENCIÓ A LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA Este any i per primer cop, segons anunciava el batlle de la capital del Montsià, la Diputació de Tarragona ha publicat una subvenció per a actuacions de protecció de la salut pública que inclou una línia d’ajuts per al control de platges. “La subvenció en matèria de salut pública per a garantir la seguretat a les zones de bany, en el nostre cas de la platja, podria cobrir una tercera part del pla pilot, uns 6.000 euros, que tot i que no és molt ja ajudaria”, explicava Tomàs.
La instrucció es va portar a aprovació durant el ple municipal del mes d’abril de l’Ajuntament d’Amposta, que es va celebrar el passat 26 d’abril de forma telemàtica, i hi van votar a favor tots els partits excepte Som Amposta, que s’hi va abstenir. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies