HomeEducacióAmposta engega un programa de criança per a infants i persones gestants

Amposta engega un programa de criança per a infants i persones gestants

La Biblioteca Sebastià Juan Arbó i el Servei d’Intervenció Socioeducatiu 03 (SIS03) de l’Ajuntament d’Amposta impulsen el projecte Vincles, una iniciativa on, en col·laboració amb el Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP), les llars d’infants i l’àrea de pediatria del CAP, volen treballar diferents aspectes relacionats amb la criança amb les famílies siga amb infants o persones que es troben en període gestant.

Des dels serveis socials, educatius, de salut i lleure que treballen amb les famílies i infants a la ciutat han organitzat un seguit d’activitats dirigides per traslladar la importància del vincle familiar i de les bones pràctiques parentals. Per tal d’abordar les diferents etapes i oferir allò que necessiten, des del projecte Vincles han plantejat quatre línies d’intervenció: per a persones gestants, amb trobades mensuals; un espai de joc i relació per a famílies amb infants de zero a tres anys, tots els dijous al matí; una activitat mensual per a famílies amb infants de zero a sis anys; i un espai de parentalitat conscient, també mensual, on un expert acompanyarà a les famílies i els oferirà eines per a l’abordatge de la criança.

Totes les activitats es realitzaran d’octubre a juny a l’Espai KM0 d’Amposta excepte els espais de joc, que seran a l’àrea infantil de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó. Les places són limitades i cal realitzar reserva prèvia a projectevincles@gmail.com.

Des del SIS03 destaquen que l’etapa de l’embaràs i els primers anys de vida són un període crucial per al desenvolupament psicoafectiu, ja que l’infant desenvolupa la memòria emocional des del sisè mes de gestació, així com el vincle afectiu comença a assentar les seues bases en aquest moment i fins a aproximadament els tres anys.

Al mateix temps, reivindiquen que el canvi ha de passar per reconèixer les necessitats de totes les persones, per això organitzen aquestes activitats on fomenten una parentalitat i una criança positives per a tots els xiquets i xiquetes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies