HomeSocietatAmposta engega un projecte d’orientació educativa i laboral entre persones joves

Amposta engega un projecte d’orientació educativa i laboral entre persones joves

Connectar persones joves que estiguin en diferents etapes per fomentar l’orientació educativa i professional. És l’objectiu del projecte “Orienta’t, decideix millor”, una iniciativa creada per l’Ajuntament d’Amposta amb la col·laboració de Diàspora Ebrenca i els centres educatius de la ciutat. “Sabem que un dels punts crítics de la joventut és decidir cap on encarar la vida formativa, per això hem agafat com a model les parelles lingüístiques per connectar persones que tenen una formació acabada o que estan treballant amb joves que es troben en el moment de decidir quins estudis escollir“, explicava l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, qui afegia que “juntament amb el trasllat de l’Oficina Jove a peu de carrer, és una forma més d’intentar apropar els serveis de l’Ajuntament a les necessitats del jovent“, cosa que, segons Tomàs, servirà perquè els joves estiguin més preparats i tinguin la capacitat d’arrelar al territori.

D’aquesta manera, com a parella orientadora poden participar persones que estiguin acabant els estudis superiors o que els hagin completat i ja treballen; mentre que, d’altra banda, es poden apuntar joves que estiguin acabant l’ESO, Batxillerat o un Cicle formatiu, i que tinguin dubtes sobre els diferents estudis i sortides laborals. Des de Joventut Amposta es posarà en contacte ambdós perfils perquè puguin compartir experiències, sigui amb una trobada presencial o en línia.

La regidora de Joventut i Participació, Carla Bonfill, concretava que “Orienta’t” va sorgir dels resultats del Pla Local de Joventut, aprovat l’estiu passat: “Ens va sorprendre, però l’orientació educativa era una de necessitats més demandades pels joves. De totes maneres, no és un projecte exclusiu, ja que va de la mà d’altres accions com les que fan els professionals orientadors als centres educatius o el procés d’orientació educativa i professional de l’Oficina Jove“. Bonfill reblava que “creiem que l’error forma part del procés, però és bo que els joves tinguin tota la informació possible al moment de presa de decisions“. El projecte es va posar en marxa a final d’any amb la creació d’una borsa de persones mentores i, posteriorment, es va presentar als centres educatius, mentre que ara s’obre a les persones joves que estiguin interessades.

Si estàs interessat/da en participar en alguns dels dos perfils pots inscriure’t a la web d’Amposta Jove.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 86 = 90

Últimes notícies