HomeTerres de l'EbreAmposta estudiarà fer una normativa per a regular l’ús del patinet elèctric...

Amposta estudiarà fer una normativa per a regular l’ús del patinet elèctric a la ciutat

L’Ajuntament d’Amposta estudiarà a partir del setembre fer una normativa per a regular l’ús del patinet elèctric a la via pública. Això es deu a la proliferació d’este tipus de patinet que circula pel municipi, així com a la preocupació manifestada per veïns i veïnes d’Amposta en veure la manera en què circulen alguns d’estos patins elèctrics per la ciutat, sovint contra direcció i causant ensurts entre els conductors de cotxe. 

L’alcalde del municipi, Adam Tomàs, en declaracions a Ràdio Amposta manifestava que “totes les ciutats s’estan adaptant a esta nova realitat dels patinets elèctrics i moltes vegades la tecnologia va per davant de l’administració”. El regidor de Governació, Miquel Subirats, afegix que “no és que a Amposta hi haja més ús del patinet elèctric que a altres poblacions, sinó que és una moda que ha aparegut i entenem que, com tots els municipis, n’hem de fer una regulació”. 

Quant a la regulació, Subirats exposa que “no volem inventar res, sinó que ens agradaria trobar algun municipi, de característiques similars a Amposta, que ja tinga esta regulació i adaptar-la aquí”. L’alcalde considera augmentar el nombre de carrils bici d’Amposta, tot i que creu que els patinets elèctrics assolixen la suficient velocitat per a circular per la calçada i no per les voreres. “Crec que si regulem que el trànsit del patinet es faça per la carretera, no ha d’haver-hi problema, perquè estos patinets agafen la velocitat suficient perquè puguen circular bé. Això ho sotmetrem a la consideració de la Policia Local i que siguen ells qui ens facen una proposta”. 

Tot i que moltes ciutats d’arreu de Catalunya ja han aprovat la normativa d’ús en l’espai públic d’este tipus de mitjà de transport, al territori ebrenc, Amposta seria un dels municipis pioners a fer-ho. Ara, doncs, estan a l’espera de posar-se a treballar conjuntament amb la Policia Local d’Amposta i decidir com regular la utilització d’estos patinets elèctrics a l’espai públic.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

63 + = 67

Últimes notícies