HomeCulturaAmposta homenatja Arbó amb el primer congrés al voltant de l’autor

Amposta homenatja Arbó amb el primer congrés al voltant de l’autor

L’Arxiu Comarcal d’Amposta i la Universitat Autònoma de Barcelona acolliran el I Congrés Sebastià Juan Arbó, el 25 i 26 d’octubre. Organitzat per l’Ajuntament d’Amposta i la UAB en el marc del 120è aniversari del naixement d’Arbó, és el primer esdeveniment social i científic que es fa sobre l’escriptor ebrenc. L’alcalde, Adam Tomàs, celebrava el fet que sigui un ampostí, en aquest cas el filòleg Joan Antoni Forcadell, qui estigui treballant la figura del pare de ’Terres de l’Ebre’: “És essencial que les administracions, de la mà amb les entitats i les persones interessades en la cultura local i ebrenca, reivindiquem el nostre patrimoni i el posem en valor a nivell social i educatiu“, deia l’alcalde, al que afegia que “tot i néixer a la Ràpita, ens sentim molt nostra la figura d’Arbó, ja que va viure i escriure des d’Amposta“.

Per la seva banda, Joan Antoni Forcadell, investigador predoctoral de la UAB, destacava que “tot i que s’han fet actes puntuals amb experts d’aquest àmbit de coneixement, aquest serà el primer esdeveniment científic amb convocatòria oberta, de manera que diferents especialistes han pogut presentar lliurement la seva sol·licitud per participar com a ponents“. Forcadell explicava que “les comunicacions abastaran diferents temàtiques i àmbits fins ara poc estudiats com la faceta d’Arbó com a autor teatral, biògraf o la importància de la història en la seva literatura“.

El 25 d’octubre, l’Arxiu Comarcal acollirà diferents professionals que faran una aproximació a temes com la relació d’Arbó amb els novel·listes anglesos, l’existencialisme a l’obra ’L’inútil combat’, els personatges de ’Totes les narracions del Delta’ o la seva rebuda als cercles literaris ebrencs durant la postguerra. L’acte es complementarà amb les activitats del dijous 26, a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, on es donarà a conèixer la feina de Joel Reverter i Joan Antoni Forcadell com a editors de l’obra dramàtica completa d’Arbó, treball guanyador del darrer Premi Jordi Fontanet, així com la importància de les cançons en l’obra de l’escriptor o, entre altres, els referents literaris en la seva narrativa. Les conferències de dijous també es podran seguir en línia.

El I Congrés Sebastià Juan Arbó està obert a tothom i, les persones que assisteixin a les dues jornades, podran sol·licitar un certificat d’assistència.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 38

Últimes notícies