HomeSocietatAmposta organitza diferents activitats per prevenir i combatre el maltractament a les...

Amposta organitza diferents activitats per prevenir i combatre el maltractament a les persones grans

Aquest dissabte, 15 de juny, és el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans i Amposta ho reivindicarà amb diferents activitats. Taules informatives, rutes saludables, cinefòrum o una jornada tècnica són alguns dels actes que es duran a terme durant tot el mes, amb la voluntat de crear consciència, prevenir i combatre aquest problema social. La regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, afirmava que un dels pilars de l’àrea és garantir que tothom pugui envellir en les millors condicions: “És essencial abordar des de la gestió de la discapacitat i dependència, a oferir unes cures suficients i dignes tant a les persones grans com a les persones cuidadores, abordar l’edatisme i les desigualtats i promoure les oportunitats d’aprenentatge, formació i participació al llarg de la vida“. A la ciutat, la diada l’impulsa el grup motor del Pla d’Envelliment Actiu, encapçalat per la regidoria de Drets Socials i Ciutadania de l’Ajuntament en col·laboració amb l’Hospital Comarcal, la Residència i Centre de Dia, la Fundació Pere Mata i el CAP d’Amposta i l’Espai Fundació “La Caixa”.

Les activitats es van posar en marxa aquest dilluns, 10 de juny, amb taules informatives on s’ha pogut trobar des del programa d’activitats a informació sobre el maltractament a gent gran. Estaran fins al dia 19 en diferents punts com l’Hospital, el Casal Cívic, el Centre de Dia i la Residència, el CAP i el centre Pere Mata o l’Espai Fundació “La Caixa”. Des del Casal Cívic, avui dimecres també s’ha preparat una caminada reivindicativa adreçada a majors de 65 anys. També es visionarà la pel·lícula “Vuelta a casa de mi padre“, al voltant de la qual es generarà un debat a l’Espai Fundació “La Caixa”, el dia 14, mentre que el Mercat i l’Hospital s’il·luminaran de verd pel Dia Mundial per la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans, el 15 de juny.

Finalment, el gruix més gran d’activitat serà el 19 de juny. Una de les activitats centrals serà la jornada tècnica amb diferents professionals del territori, però també hi haurà un col·loqui sobre el maltractament i els drets de les persones grans i un taller participatiu amb música dels anys 30 als 60.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 2 =

Últimes notícies