HomeTerres de l'EbreAmposta posa fi a la figura de les pubilles i a les...

Amposta posa fi a la figura de les pubilles i a les festes de l’any 2020 només hi haurà representants d’entitats

Amposta ha eliminat la figura de les pubilles i pubilletes infantils i a partir de la Festa Major del 2020 esta funció representativa la podran exercir tant xiques com xics, indistintament. Així s’implantarà la figura dels representants d’entitats “i serà cada associació qui decidirà si esta funció l’exercix un home o una dona”, explica l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. L’alcalde insistix que la figura de la pubilla “no té sentit avui dia” i per això feia temps que el govern municipal volia canviar este sistema de representació, considerat per molts sectors com a masclista i patriarcal. Segons Tomàs, la decisió ha estat ben rebuda per les associacions del municipi “ja que algunes tenien moltes ganes de canviar este sistema”, assegura.

La implantació de la figura dels representants d’entitats s’aplicarà també a la figura de les pubilletes infantils, i s’obrirà, per tant, esta representació a tots els infants, sobretot als xiquets, ja que fins ara Amposta només tenia pubilles i no estava implantada la figura de l’hereu. “Tot i que no estava escrit enlloc, totes les entitats presentaven com a representants pubilles i ara podrem obrir esta representativitat també a nois i xiquets i seran les entitats les que decidiran el seu representant, siga dona o siga home”. Això sí, cada entitat només podrà presentar un o una representant i un o una representant infantil.

L’Ajuntament ja ha comunicat la decisió a través d’una carta enviada a les associacions, on l’alcalde reitera la necessitat de tirar endavant esta mesura per a avançar “en la igualtat entre dones i hòmens des de tots els vessants de la societat”.

Amb l’eliminació de les pubilles, l’Ajuntament tampoc comptarà amb la figura de la Pubilla Major i la Pubilleta Major, que s’escollia per sorteig entre totes les pubilles de les entitats i que en les darreres festes majors n’eren una setantena. A partir del 2020 el que s’escollirà serà un o una representant de festes entre els diferents representants de les entitats. 

Segons fonts municipals, queda encara pendent de resoldre com serà el vestit tradicional que hauran de portar estos representants i el distintiu que lluiran en lloc de la tradicional banda

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 2 =

Últimes notícies