HomeSocietatAmposta presenta el cartell de la 60a Fira de Mostres mentre ultima...

Amposta presenta el cartell de la 60a Fira de Mostres mentre ultima la millora de l’entorn

Recta final per a l’obertura de la 60a Fira de Mostres d’Amposta, que torna després de dos anys d’aturada per la pandèmia i amb una important renovació de l’espai.

Enguany, per l’enderrocament de l’antiga nau, s’ha optat per ubicar dos carpes de 1.500 m2 cadascuna, per a ubicar-hi 55 expositors, a més de 22 a l’espai Ebre Events, amb un espai exterior de gairebé 10.000 m2 per a 10 expositors, a més de 38 firaires al carrer Sebastià Juan Arbó i 38 atraccions al darrere de l’Auditori.

Tot plegat és fruit d’un gran interès per part dels expositors, que enguany compten amb la gratuïtat de l’espai per ser un aniversari significatiu i com a reconeixement als paradistes, tal com explicava la regidoria de Fires, Núria Pla Toldà, “la gent ho ha agafat amb molta il·lusió i la resposta ha si- gut excel·lent”, explicava, i afegia que enguany s’hi integrarà el parc dels Xiribecs, amb furgonetes de menjar, a banda de dos més al recinte exterior, que substituiran el bar que habitual- ment s’ubicava a l’espai interior.

REFORMA DE L’ENTORN

La regidora recordava que era habitual que l’espai de la fira tingués problemes cli- matològics: “El 2019 es va inundar, l’any anterior, el vent va fer molt de mal; i amb totes les etapes d’aigua, pluja i fort vent de la darrera setmana, ha aguantat”, després d’ubicar al mateix espai la fira Expoclick.

Aquí, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs Roiget, ha exposat les millores realitzades a la urbanització de tot l’entorn: “S’ha urbanitzat tot, el terra s’ha elevat gairebé un metre per a poder evitar les inundacions que durant anys i anys ha sofert este espai, s’ha urbanitzat la part de fora i s’han adequat totes les instal·lacions per a la fira de mostres”. A més, l’alcalde especificava que són unes millores definitives “en infraestructures, pluvial, instal·lació de llum…; i la torre que il·luminarà la zona d’expositors exterior hi és per a quedars’hi”, i que en els pròxims anys es continuaran fent petites obres per a configurar l’Espai 1 d’Octubre.

A més, dins la Fira de Mostres, l’Ajuntament hi serà present amb l’estand Amposta 2030, per a explicar els projectes de l’Agenda 2030 a què l’ens està adherida, perquè “la gent acabés d’entendre perquè s’està fent tot això, tots estos canvis a la nostra ciutat, que al final tenen un sentit i un projecte en comú”.

L’Ajuntament també habilitarà un altre espai amb tot el que s’ubica al centre d’Innovació Social Digital FabLab i l’àrea de polítiques d’educació.

DISSENY DEL CARTELL

Un any més, l’Ajuntament d’Amposta ha comptat amb l’alumnat de l’Escola d’Art i Disseny, Esardi, per al disseny del cartell de la 60a Fira de Mostres. L’autora és l’alumna Nor González, que ha detallat que ha traslladat al disseny els conceptes d’unió, retrobament i connexió “perquè no s’ha po- gut realitzar la fira els dos últims anys: cada color seria com un sector de la fira, amb el roig de la gastronomia, el groc de la ramaderia i, així, cada sector, i cada esfera seria una part dins d’esta secció; així s’ha volgut treballar”, explicava l’autora.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies