L’obra “Iaia” de Mambo Project, l’adaptació de la novel·la “Lluna plena”, “El Tigre” de Ramon Madaula o la peça de Joan Valentí sobre la història del Barça en col·laboració amb la Penya Joan Gamper d’Amposta són algunes de les peces destacades de la temporada d’arts escèniques d’Amposta, que es va engegar al setembre i s’allargarà fins al maig del 2025. L’alcalde, Adam Tomàs, realçava que “sempre hem intentat incorporar el teatre amateur a la nostra cartellera, sobretot pel seu marcat accent de territori, així com ho fem amb el teatre familiar de la mà de La Xarxa per alimentar la set de cultura als xiquets i xiquetes“, deia Tomàs, qui explicava que “conjuntament amb el teatre professional, elaborem una oferta de qualitat perquè tothom tingui l’oportunitat de gaudir d’obres de primera línia“.
La programació inclou tant obres de referència que actualment s’estan programant a la capital catalana com teatre familiar o amateur. La regidora de Cultura i Memòria Històrica, Inés Martí, destacava algunes obres com la que obrirà la temporada professional, ’’Més que un club, el feixisme contra el Barça’’, de Joan Valentí (13 d’octubre); o “L’enterrador” de Gerard Vázquez i Pepe Zapata, que forma part del cicle de memòria històrica “Què diu què fan? Escenaris de la Catalunya Sud” (26 d’octubre); així com “Grito de mujer entre los muertos” amb Fuensanta López en el marc del Femme in Arts (24 de novembre). Martí explicava que l’any clourà amb la tradicional obra de “Els Pastrorets”, en col·laboració amb l’Esplai Piquerol (15 de desembre). Per al 2025, destaquen obres com “Iaia” de Mango Project, l’adaptació de la novel·la d’Aki Shimazaki “Lluna plena” o la comèdia “El Tigre” de Ramon Madaula i “Les mans” de Llàtzer Garcia sota la direcció de Sílvia Munt. A més, de teatre amateur es podran veure obres de grups com el d’Ulldecona, Sant Jaume d’Enveja o Terra Baixa d’Amposta. Paral·lelament, el teatre familiar inaugurava la temporada amb el 25è aniversari de La Xarxa, i continuarà amb sis obres més que combinaran teatre, comèdia, circ, música i titelles.
De la temporada d’arts escèniques també en forma part el Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta, el FesticAm, que enguany celebra 11 edicions amb una vintena d’espectacles de carrer, del 30 de setembre al 6 d’octubre. “Ens sentim molt orgullosos del FesticAm i continuem treballant acompanyats de l’organització del festival“, tancaven des de l’Ajuntament.
Les entrades es posaran a la venda a través de la web de l’Ajuntament (www.amposta.cat/vendaentrades), les de teatre familiar a www.xarxaamposta.fila12.cat i les d’amateur a la guingueta el mateix dia de l’obra. També es podran comprar físicament a l’Oficina de Cultura i Festes del Mercat (de dimarts a divendres de 9.30 a 13.30 h) excepte l’obra del Barça, que es vendrà de 19 a 20 h al Casino, seu de la Penya. Els preus oscil·len entre els 3 i els 10 euros i hi ha disponibles diferents reduccions com és el cas dels joves d’entre 12 i 30 anys (6 euros per entrada), mentre que les dues últimes files tenen un preu de 8 euros, per als socis del Club Tr3sc i amb el Carnet de Biblioteca s’aplica un 10% i un 20% de descompte a persones pensionistes, família nombrosa o monoparental, carnet d’estudiant, carnet de l’ACET i socis d’Òmnium Cultural. Els espectacles de teatre familiar únicament tenen descompte per als socis de la Xarxa.