HomeSense categoriaAmposta projecta més de 17 quilòmetres de xarxa de carril bici per...

Amposta projecta més de 17 quilòmetres de xarxa de carril bici per fomentar la mobilitat sostenible a la ciutat

MONTSIÀ // Prop de 24 quilòmetres de xarxa de carril bici, més de 25 zones d’estacionament per a bicicletes i una campanya de foment de l’ús de la bicicleta.

Són les principals credencials del “projecte ambiciós” que l’Ajuntament d’Amposta ha presentat per impulsar la mobilitat sostenible a la ciutat. “Tots els carrers del casc urbà d’Amposta són, i amb això insistirem molt, vies d’ús compartit”, assenyala l’alcalde, Adam Tomàs, “i per tant, els vehicles de motor han de conviure i respectar les bicicletes, que han d’utilitzar també la calçada en aquells espais on no hi haja carril bici”. Amb tot, l’Ajuntament, a través de la regidoria de Governació i Serveis al Territori, ha projectat diferents zones que senyalitzarà específicament per a ús de bicicleta. “Actualment tenim pintats 5,1 quilòmetres de carril bici i 1,5 quilòmetres de vies de prioritat invertida (on els vianants i les bicicletes tenen prioritat per sobre dels vehicles de motor); un cop hàgem completat aquest pla, la xarxa de carril bici, amb diferents formats de senyalització, sumarà 24 quilòmetres”. “La voluntat és fer diferents circuits per circular en bici de forma segura, accessibles els accessos als col·legis i als serveis públics”, diu l’alcalde, tot insistint que malgrat que s’habilitaran aquests 24 quilòmetres, els i les conductores hem de ser conscients que l’espai és compartit a tot el municipi”.

El projecte inclou diferents tipus de senyalitzacions per a l’ús de la bicicleta. Es projectaran 6,5 quilòmetres de carril bici, 3,8 quilòmetres de vies de prioritat invertida, 3,7 quilòmetres de vies de prioritat bicicletes i se senyalitzaran 3,1 d’ús compartit vehicles de motor i bicicletes. D’aquestes darreres, les que se senyalitzaran com a ús compartit seran artèries com el carrer Jaume Primer, l’avinguda de la Ràpita, l’avinguda Catalunya, el carrer Sant Josep, carrer del Grau, Buenos Aires Corsini i Jaume Primer. Pel que fa a carril bici, es pintaran carrers com a Itàlia, l’avinguda Santa Bàrbara, el passeig del Riu, el carrer Cervantes o el Mestre Sunyer, entre d’altres, unes vies que serviran per a unir els carrils ja senyalitzats. Pel que fa a la prioritat carril bici, se senyalitzaran els carrers Prim, Ramon Sales, Segon de Maig, Parra, Aparici Guijarro, Gran Capità i Escoles i el voltant del col·legi Consol Ferré.

A més de la senyalització, el pla també inclou la instal·lació de més de 25 zones d’aparcament de bicicleta. “Actualment hi ha molt poques zones d’aparcament i amb aquest pla ho reforçarem”, ha afegit l’alcalde, qui també ha assenyalat que el desenvolupament d’aquest pla anirà acompanyat d’una campanya de foment de l’ús de la bicicleta i també de conscienciació que l’espai és compartit. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 63 = 71

Últimes notícies