HomeSocietatAmposta s’adhereix al Programa ADA per formar a les dones en eines...

Amposta s’adhereix al Programa ADA per formar a les dones en eines digitals

L’Ajuntament d’Amposta, mitjançant l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, ha rebut la subvenció per a la realització d’accions de formació professional per a l’ocupació dins del marc del Programa ADA. A través de la formació, aquest programa del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya permet l’adquisició i millora de competències digitals per impulsar l’emprenedoria, el desenvolupament rural i reduir la bretxa de gènere en el marc dels Programes de formació per cobrir necessitats específiques.

El Programa ADA està adreçat a dones prioritàriament desocupades i preferentment residents a municipis de menys de 30.000 habitants. El percentatge de dones treballadores ocupades que hi poden participar és del 30%. El programa compta amb un pressupost de 41.600 euros.

L’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic realitzarà les accions de formació del Programa ADA a les dependències de Lo Sindicat i el FabLAb, i seran les següents:

Especialitat formativa Data prevista Lloc: Edifici Lo Sindicat
IFCT060PO – INTRODUCCIÓ A LA TECNOLOGIA D’IMPRESSIÓ 3D 16 al 30 de juny 2022 FabLab Terres de l’Ebre
IFCM_ITI01 – FORMACIÓ BÀSICA EN EINES DIGITALS D’OFIMÀTICA I COMUNICACIÓ 16 al 30 de juny 2022 Sindicat – Sala 1

1er Pis

ARGA001PO – AUTOEDICIÓ, DISSENY I MAQUETACIÓ Octubre 2022 FabLab Terres de l’Ebre
FCOI08 – INICIACIÓ EN COMPETÈNCIES DIGITALS BÀSIQUES PER A L’EMPRENEDORIA Setembre 2022 Sindicat – Sala 1

1er Pis

IFCT060PO – INTRODUCCIÓ A LA TECNOLOGIA D’IMPRESSIÓ 3D Novembre 2022 FabLab Terres de l’Ebre
IFCD082PO – OPERACIONS BÀSIQUES AMB IMPRESSORA FDM Setembre 2022 FabLab Terres de l’Ebre

 

Totes les dones interessades en realitzar les accions de formació del programa ADA es poden inscriure a la pàgina web de Lo Sindicat – Borsa de Treball o presencialment a les dependències de Lo Sindicat (Av. de La Ràpita, 43 d’Amposta) de dilluns a divendres, en un horari de 9 a 14 h.

Programa ADA

El nom Ada que se li dona a aquesta convocatòria de formació per cobrir necessitats especifiques és en reconeixement a Ada Lovelace (Londres, 10 de desembre de 1815 – 27 de novembre de 1852), considerada la primera programadora en la història dels ordinadors. Es considera que va escriure el primer algoritme que es va intentar dur a terme en una màquina, sent pionera en aquest àmbit de treball. El seu reconeixement internacional queda palès amb el fet que Ada és el nom que s’ha donat al llenguatge de programació que s’utilitza mundialment en sistemes d’aviació, salut, transports, finances, infraestructures i altres indústries. Ada representa l’essència d’aquesta convocatòria de formació per cobrir necessitats específiques què vol assolir la capacitació digital de les dones fomentant la seva emprenedoria.

Aquestes actuacions estan subvencionades pel SOC i es financen amb càrrec als fons procedents Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – Finançat per la Unió Europea-NextGenerationE.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

85 + = 89

Últimes notícies