HomeSocietatLa síndica de Greuges de Deltebre realitza una quinzena d’actuacions en el...

La síndica de Greuges de Deltebre realitza una quinzena d’actuacions en el primer any de vida

La síndica de Greuges de Deltebre, Rosa Vandellós, ha realitzat una quinzena d’actuacions des del seu nomenament l’1 de desembre de 2020. Vandellòs va presentar el seu informe d’activitat al ple del passat 25 de maig i les actuacions realitzades es concreten en cinc queixes rebudes, tres consultes de la ciutadania, cinc demandes, dos demandes al Síndic de Greuges de Catalunya i dos actuacions d’ofici.

Un balanç que, per a la Síndica, no és del tot satisfactori i va lamentar, en la seua intervenció al Ple, que la Sindicatura és una figura desconeguda i molt poc utilitzada per la ciutadania. “Personalment no puc dir que estiga satisfeta d’este primer any de vida. Crec que encara no hem arribat prou a la gent i per això cal fer un treball de pedagogia i d’informació”, va advertir Vandellòs.

De fet, proposa “sortir al carrer i explicar personalment en què consistix el nostre servei i l’abast que pot arribar a tenir, i que poden fer-ne ús sempre que el necessiten”.

A més, va instar la ciutadania a “perdre la temor de presentar una reclamació per escrit, perquè és el que veritablement servix”. D’entre les reclamacions rebudes, Vandellòs ha tramitat queixes i demandes pel soroll dels camions de les escombraries, per la neteja de solars, per excrements d’animals al carrer i l’ordenança que ho regula o per ordres de desnonament, entre d’altres motius.

A més la síndica va explicar que durant este temps ha rebut moltíssimes queixes orals per l’atenció que es fa des del CAP de Deltebre arran de la situació derivada de la covid. “Ja he fet arribar la queixa corresponent per esta situació, tot i que tampoc descarto fer-la arribar directament al Síndic de Greuges de Catalunya”, va insistir.

Durant este primer any d’activitat, la síndica també ha actuat d’ofici davant l’estat de les obres de canalització de l’avinguda Goles de l’Ebre i pel mal estat del passeig fluvial al tram comprès entre el carrer Trinquet i el restaurant Orígens.

L’objectiu de la Sindicatura de Greuges de Deltebre és el de vetllar pels drets de la ciutadania davant l’administració municipal, o dels organismes que depenen d’esta administració. L’Oficina de la Síndica de Greuges de Deltebre es troba a la planta baixa de l’Ajuntament, les queixes però també es poden fer arribar a través de correu electrònic.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

72 + = 76

Últimes notícies