HomeSense categoriaAmposta, sòcia-fundadora de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública

Amposta, sòcia-fundadora de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública

MONTSIÀ // Impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució elèctrica i desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model més just, democràtic i sostenible. Són els dos principals objectius de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP), que tot just acaben de constituir 47 municipis i 2 entitats de Catalunya.

Amposta n’és una de les ciutats sòcies-fundadores. És l’única de les Terres de l’Ebre i una de les cinc de la demarcació de Tarragona.
 

“Des del municipalisme hem cregut necessari promoure el canvi cap a la sobirania energètica i la producció d’energies plenament renovables”, explica l’alcalde, Adam Tomàs, “en un moment en què la transició energètica s’està plantejant a escala global, ja que Europa ha aprovat un paquet normatiu per regular aquesta transició energètica, una normativa que actualment s’està desenvolupant a l’Estat espanyol i sobre la qual el món local ha de poder dir la seua”. Tomàs també recorda que l’energia és un dret fonamental que les administracions públiques han de garantir i per això cal que “promoguem un model just i un ús responsable de l’energia”. “Des de l’Ajuntament d’Amposta ens comprometem a treballar de forma intensa en aquest sentit”, afegeix.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

45 + = 55

Últimes notícies