HomeSocietatAmposta tindrà en marxa el FabLab Terres de l’Ebre a l’estiu del...

Amposta tindrà en marxa el FabLab Terres de l’Ebre a l’estiu del 2019

El FabLab Terres de l’Ebre, que s’ubicarà a la planta baixa de l’antic edifici del Sindicat, estarà en funcionament d’aquí a un any. Estes són les previsions amb les quals treballen tant l’Ajuntament d’Amposta com el Consell Comarcal del Montsià, i els empresaris i els ‘makers’ impulsors d’este projecte d’innovació i cooperació. Amposta i el conjunt de territori se sumarà així a la xarxa mundial de FabLabs, de l’Institut de Tecnologia de Massachussets (MIT) i de la xarxa Cat Labs de la Generalitat.

Els FabLab són uns espais de producció, fabricació d’objectes físics i prototips que disposen de maquinària digital (impressores 3D, làsers, fresadors, etc) i on podran accedir empreses, emprenedors, alumnes, inventors i la ciutadania en general.

“L’objectiu del FabLab és actuar com a motor del desenvolupament innovador i tecnològic territorial”, diu l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, tot posant èmfasi en el fet que és un equipament territorial i que aposta pel cooperativisme i el treball en xarxa. “El Fablab pretén donar sortida a aquelles voluntats d’innovar, fabricar i de tirar endavant projectes des de l’àmbit local, no servirà per a fer fabricacions en massa ni en línia, sinó prototips i projectes d’investigació”, diu.

El coneixement que es generarà al FabLab serà “en codi obert”. “El que es fabrica en un FabLab es pot copiar i replicar en un altre FabLab”, explica Joan Estellé, un dels empresaris impulsors del projecte, per tant, el FabLab d’Amposta estarà connectat a la xarxa MIT i els seus usuaris podran accedir i ser beneficiaris de les accions de formació i intercanvi que es produïsquen dins esta xarxa. “Està orientat principalment al sector educatiu i formatiu; als inventors, que tindran un espai on podran explotar les seues idees, i als empresaris que podran prototipar i provar els seus projectes. Podrem connectar totes les persones: joves, empresaris inquiets i que busquen la innovació i els inventors de qualsevol edat”. 

La recuperació de la planta baixa del Sindicat, on s’ubicarà el FabLab, inclosa dins del projecte de recuperació de tot l’edifici, té un cost de mig milió d’euros. D’estos, uns 200.000 estaran subvencionats pel fons europeu FEDER, dins el Projecte d’Especialització i Competitivitat (PECT) i els altres 100.000 amb una subvenció de la Diputació.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies