HomeSense categoriaAnalitzaran l'estat immunitari de la població d'Ascó enfront del virus de la...

Analitzaran l’estat immunitari de la població d’Ascó enfront del virus de la covid-19

ASCÓ // Aquesta setmana ha començat un estudi pioner de seroprevalença de la població d’Ascó (Ribera d’Ebre) davant el virus de la covid-19. L’estudi permetrà analitzar l’estat immunitari dels habitants del municipi. S’adreça als majors de 14 anys i preveu arribar a entre un 70% o un 80% de la població. L’estudi el promou l’Ajuntament d’Ascó i està liderat pel doctor Francesc Marimon, coordinador clínic del Servei de Medicina Interna de l’hospital Sant Joan de Reus, i amb la participació del Biobanc de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), coordinat per Lluís Gallart, a fi de millorar i ampliar el coneixement de la malaltia. S’espera obtenir els resultats el febrer de l’any vinent.

L’Ajuntament d’Ascó és la primera població que promou un estudi d’aquestes característiques, “innovador i mai vist fins al moment, que pot contribuir a millora el control, diagnòstic i maneig d’aquesta nova malaltia“, segons informa l’IISPV.

La primera fase de l’estudi consisteix en la recollida de dades de la població participant mitjançant una extracció sanguínia. La segona fase repetirà els mateixos passos que en la primera i se li afegirà una determinació de nivell d’anticossos. 

Segons assenyala l’IISPV, el coneixement de l’estat immunitari de la població és important per valorar la rapidesa de contagi del virus, la resposta a les mesures de seguretat implantades, saber si hi ha o no un component de memòria cel·lular i, sobretot, determinar quina és la durada de la immunitat en el temps. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + = 6

Últimes notícies