HomeEntrevistesAnni Talarn · “Lokals Normals és un projecte que va més enllà...

Anni Talarn · “Lokals Normals és un projecte que va més enllà d’un estil musical: som art”

Com cada 18 de maig, el Museu de Tortosa celebra el Dia Internacional dels Museus. És el dia en què els museus són els protagonistes i obren les seues portes a la ciutadania. Enguany, amb el tema El futur dels museus: Recuperar i tornar a imaginar. El dissabte, 15 de maig, a les 19 hores, el pati del Museu de Tortosa acollirà el concert Jam amb LOKALS NORMALS, una banda creada per jóvens talents de les Terres de l’Ebre. Este grup de músics i creatius de diferents disciplines donaran forma a una performance en format jam. El grup està format per: Aka Pedro, Anni Talarn, Josep Lanau, Mar Grifoll, Míriam Membrive i Oriol Gombau.

 

Pregunta: Com definiries el vostre col·lectiu?

Resposta: El definiríem com la recerca d’un resultat exponencialment positiu a la suma de les potencialitats individuals dels diversos membres, la sinergia. Som una sinergia artística multidisciplinària i polifacètica. Per què? Lokals és un projecte que va més enllà d’un estil musical. Lokals som hip-hop, som trap, som soul, som instruments, som harmonia, som ritme, som dansa, som imatge i som so, Lokals som ART.

 

P: Com va néixer?

R: Va néixer amb el primer concert que van realitzar bby Balí, Moisès i Anni presentant els seus propis temes que, durant el confinament i molt més abans, hi van realitzar. Va sorgir amb la il·lusió de demostrar que a les Terres de l’Ebre també hi havia artistes enfocats a la música urbana, amb temes propis, totalment disposats a mostrar el seu talent en el seu primer concert. Després d’això va iniciar un procés de gestació de lokals amb l’actuació conjunta d’Aka Pedro, Anni i bby Balí durant l’acte inaugural de la Capital Cultural Catalana, este any Tortosa. A partir d’aquí el projecte es va començar a expandir invitant altres artistes que tinguessen l’oportunitat de poder mostrar el seu talent.

 

P: Per què la gent no coneix el jam? Què és?

R: “Jam” més conegut com a “Jam Session” és un concepte que origina del jazz en què diversos músics d’este gènere es reunien en espais, majoritàriament bars i restaurants, per a tocar sense prèvia preparació. El jazz és un gènere on la improvisació predomina completament i això els permetia que, amb previ coneixement de l’estructura, tonalitat i tempo, persones aleatòries del públic podien pujar a l’escenari a tocar. Nosaltres hem aprofitat este petit concepte de diversos de músics que pugen a tocar i l’hem portat més enllà diversificant també amb els gèneres i estils que interpreten.

P: D’on veniu?

R: El nostre col·lectiu n’és ben divers i per a esta primera actuació disposem d’un equip molt gran que podreu gaudir durant el concert.

P: Per què heu decidit fer la vostra primera actuació justament este dia tan marcat, Dia internacional
dels Museus 2021?

R: Per les nostres ideologies pensem que la sinceritat i transparència han de ser un pilar base del nostre projecte i, el motiu real és que, nosaltres volíem presentar este projecte des de fa temps. Per desgràcia hem rebut molt poca col·laboració i predisposició per part de l’Ajuntament, el qual, finalment ens han demanat que féssem algun acte en este dia i lloc.

P: Quins objectius teniu com a col·lectiu?

R: Som un projecte de grans dimensions i, per tant, grans objectius. Ara ens trobem en una etapa inicial del projecte en què la cara dels concerts es comença a eixir amb el d’este dissabte, però en un futur els formats, i les plantilles s’aniran variant i diversificant. Pel que fa a altres  objectius que busquem dintre de Lokals, hi estem treballant, volem una activitat en xarxes plena de contingut audiovisual amb podcasts, entrevistes i concerts de petit format. D’altra banda, també estem treballant amb una part gràfica orientada al tèxtil i marxandatge de la nostra imatge i la resta és sorpresa.

 

 

 

 

Xavi Llambrich
Xavi Llambrich
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies