HomeSocietatApasa acaba els últims retocs de l’edifici de teràpia ocupacional de Santa...

Apasa acaba els últims retocs de l’edifici de teràpia ocupacional de Santa Bàrbara

El Servei de Teràpia Ocupacional d’Apasa a Santa Bàrbara és una aposta del centre per a ampliar l’àmbit d’actuació, fora d’Amposta, on ja disposa d’instal·lacions, i donar assistència a la resta de la comarca del Montsià. El centre acull fins a una trentena d’usuaris i usuàries, tot i que té capacitat per a 48, en unes instal·lacions que compten amb una biblioteca, una aula d’informàtica, una sala d’actes, una sala d’estimulació cognitiva, un bar i un restaurant. A més, també disposa d’un important espai exterior amb zona de butaques i una sèrie de caixes de fusta amb horts que cultiven les mateixes usuàries i usuaris. Precisament, l’Ajuntament de Santa Bàrbara ha fet possible arrancar el projecte “Creixem” finançant econòmicament el material de l’hortet i el mobiliari de jardí.

El centre de Santa Bàrbara és un servei diürn que té com a finalitat proporcionar una assistència integral i de qualitat a les persones majors de 18 anys amb discapacitat intel·lectual i amb diferents necessitats de suport. Es va inaugurar fa dos anys, tot i que ara ja s’han acabat els últims retocs i, tot i que és plenament hàbil, el projecte encara no s’ha acabat, ja que hi ha la intenció, en el futur, de poder ampliar el servei a llar residència i oferir servei nocturn. A més, s’oferix la possibilitat de quedar-se a dinar gràcies al servei de menjador opcional.

Amb estos centres, Apasa pretén, per una banda, donar teràpia a usuaris mitjançant la tasca ocupacional i oferir l’oportunitat de dur a terme activitats d’ajustament personal; per l’altra banda, es pretén desenvolupar la seua autonomia personal i social.

Recentment, aprofitant una jornada de portes obertes per a familiars i membres de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, l’alcalde Antonio Ollés Molias i la regidora de Serveis Socials Ana María Panisello Arasa visitaven el centre ocupacional amb l’acompanyament de part de la junta d’Apasa: la presidenta, Mercè Barberà Figols, el director general, Manel Pech Solà, i la gerent, Anna Codorniu Ventura, juntament amb la directora, Sandra Valldepérez Domènech. L’alcalde i la regidora es van interessar per les activitats que hi realitzen i, en especial, per l’hort.

Tot i que l’edifici és de construcció recent, la col·laboració entre Apasa i l’Ajuntament de Santa Bàrbara es remunta a 2013, quan el servei es feia a les instal·lacions del centre cultural. El conveni d’implantació del servei assistencial es va signar el 2016 i desembocava en una primera fase de construcció de l’actual edifici, amb l’inici de les obres el gener de 2019 i que la pandèmia ha endarrerit fins al maig de 2021, i en una segona fase del servei assistencial o residencial. Les bases estipulen la cessió del terreny de l’Ajuntament de Santa Bàrbara a Apasa per a 25 anys.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 11 = 12

Últimes notícies