HomeTerres de l'EbreAPASA ha confeccionat llibretes i imants solidaris amb el projecte Emma

APASA ha confeccionat llibretes i imants solidaris amb el projecte Emma

MONTSIÀ // APASA ha materialitzat la seva col·laboració amb el projecte Emma amb la confecció de 200 llibretes de notes i 210 imants amb el dibuix de la flamenca, el logotip del projecte, per ajudar a la recaptació de fons per a la investigació en càncer de mama a les Terres de l’Ebre. 

L’Associació la componen familiars i tutors de persones amb discapacitat intel·lectual. Amb més de 44 anys de funcionament, treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, alhora que presta molta atenció a les necessitats de les famílies d’aquestes persones, als què ofereixen el suport i l’atenció que requereixen. 

Integrada plenament al territori, APASA col·labora amb moltes altres entitats socials a les què dona suport amb els serveis que s’ofereixen des dels seus dos centres ocupacionals, com pot ser amb el muntatge, la manipulació o la creació manual d’objectes que poden dur a terme els seus usuaris, sempre adaptats a les seves capacitats i habilitats.  

APASA (Associació de Famílies amb Persones amb Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament de la Comarca del Montsià)  va rebre l’any 2017 el Premi Amposta, merescut reconeixement pels 40 anys dedicats a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seues famílies.

L’Associació ha anat creixent durant tots aquests  anys fins a poder oferir un ampli ventall de serveis amb què ajudar a assolir el màxim d’autonomia a les persones amb discapacitat i acompanyar-les al llarg de la seva vida, generant-los confiança i ajudant-los a desenvolupar les seves capacitats, així com donar tot el suport emocional i de formació que poguessin necessitar les seves famílies. 

Actualment té cura de quasi 160 que son ateses per 118 professionals. Posa a l’abast d’aquestes famílies uns serveis amb alt grau de qualitat com són: una escola d’educació especial per al més menuts, dos centres ocupacionals,  un centre de dia, , un club esportiu exclusiu per a persones amb discapacitat i dues llars residència i una residència per a persones amb necessitat de suport extens i generalitzat. Tots els serveis estan ubicats a Amposta, excepte un dels centres ocupacionals que està a Santa Bàrbara.

Un especial interès en l’atenció d’APASA està en l’envelliment de les persones amb discapacitat. La qualitat de vida que tenen actualment aquestes persones els permet envellir, fins i tot arribar als 80 anys, cosa que fa uns anys era impensable. Per atendre les necessitats d’aquestes persones i s’ha hagut de fer formació específica als professionals dels centres.  

El projecte Emma és una iniciativa de la Fundació Doctor Ferran per reforçar la investigació biomèdica en el càncer de mama a l’ICS Terres de l’Ebre i que va començar la seva campanya el mes de gener.

El grup d’investigació en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de Terres de l’Ebre, amb seu a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, fa més de 15 anys que investiga el càncer de mama. Actualment treballa per a conèixer els mecanismes que, a través dels ganglis de l’aixella, propaguen el càncer de mama a la resta dels cos. 

El projecte Emma és essencial per a seguir desenvolupant la recerca que permeti  entendre el comportament d’aquests ganglis i la seva implicació en la disseminació de la malaltia i l’afectació en la supervivència de les pacients. 

Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

23 + = 26

Últimes notícies