HomeSocietatApropament de les confraries de la Cinta de Tortosa i Huelva a...

Apropament de les confraries de la Cinta de Tortosa i Huelva a terres andaluses

Emotiva trobada d’apropament la viscuda el passat cap de setmana al Santuario del Conquero de Huelva entre la Hermandad de la Virgen de la Cinta de Huelva i la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta de Tortosa. L’apropament de les dues institucions amb la mateixa advocació mariana haurà de servir per a poder establir llaços de col·laboració en un futur.

L’expedició tortosina encapçalada pel primer majordom Joaquin del Pino, fou rebuda per l’hermano major, Esteban Brito, que amb el cronista de la germandat, Eduardo Sugrañes s’encarregarien de fer una visita guiada pel santuari i els seus jardins, abans de participar en una jornada de treball per veure quines podien ser les fórmules per poder treballar en objectius comuns de cara a mantenir la devoció de la patrona de Tortosa i Huelva.

El santuari del Conquero està dedicat a la Mare de Déu de la Cinta, i com a Tortosa la cinta és un element de consol i protecció, tot i que la seva imatge apareix amb el nen Jesús als braços. És patrona de Huelva des del 1946 encara que hi ha documents que es refereixen a ella com a patrona des de 1586. A més té el títol d’Alcaldessa Perpètua de la ciutat des del 1956.

Per a Joaquin del Pino l’apropament amb Huelva era una qüestió de temps que s’acabés produint, “perquè tots érem sabedors que tenim la mateixa patrona, que celebrem la festa en les mateixes dates, i que el fervor popular quan surt la imatge al carrer en processó és innegable”. Del Pino creu que cultivar junts, Huelva i Tortosa, allò que els porta a ser devots de la Cinta és una cosa que han de saber mantenir, “i per això hem decidit tornar-nos a veure durant els pròxims mesos per treballar plegats en aspectes que puguen ser de profit per les dues entitats, i ajudar a difondre una mateixa devoció que tenim milers de persones tot i estar separats per molts quilòmetres de distància. Hem començat una relació que segur que ens portarà ben aviat noves i bones notícies”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies