HomeTerres de l'Ebre‘Arbres en peu de vida’, una campanya per a conscienciar sobre l’espoli...

‘Arbres en peu de vida’, una campanya per a conscienciar sobre l’espoli d’oliveres

Arbres en peu de vida, este és el títol que porta la campanya engegada per entitats ecologistes com són Salvem Lo Montsià, Graëllsia (Grup d’Estudis i Comunicació Ambiental) i Ecologistes del Sénia per tal d’apropar i conscienciar la població de la problemàtica que viu el territori amb la tala i l’espoli d’arbres singulars com són les oliveres fargues. “Està creixent el comerç d’estos éssers vius que tenen 600 o 700 anys de vida, o més, que són part del patrimoni que considerem molta gent que s’ha de preservar en el seu conjunt, no només arbres singulars sinó tots els arbres o la immensa majoria de partides on es concentren estos arbres mil·lenaris”, explica la presidenta de Graëllsia, Viqui Carles.

Les fargues, són una varietat d’oliveres que es troben concentrades principalment a les comarques del territori del Sénia.

A través d’un ajut econòmic de la Fundació Girbau, la campanya ha començat a recórrer diverses poblacions del territori per a sensibilitzar, debatre i trobar solucions. De moment s’han dut a terme accions com Paraules on a través d’una presentació s’explica al públic les raons dels clams d’estes entitats per a donar pas a lectures que parlen de la relació d’humans i arbres. A més, conviden els aficionats a escriure, a fer aportacions, de pròpies o d’alienes, per finalment fer una publicació amb tota la redacció inèdita sobre esta sensibilitat.

 

Més informació a l’edició en paper del setmanari l’Ebre

Claudia Ruiz
Claudia Ruiz
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 4 =

Últimes notícies