HomeSalutArgimon assegura que cal esperar unes setmanes per veure si l'increment de...

Argimon assegura que cal esperar unes setmanes per veure si l’increment de casos de grip es consolida com una “onada”

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, assegura que encara caldrà esperar unes setmanes per veure si l’increment de casos de grip que s’està registrant actualment es consolida “en forma d’una onada“. En una visita a la Seu d’Urgell, on ha inaugurat el nou CAP, ha detallat que el moment de l’aparició del virus ha estat “un pèl sorprenent“, després d’un hivern en què només s’havien donat “casos aïllats“. Aquest “canvi de corba“, ha dit, es produeix quan encara cal seguir pendents de l’evolució de la covid-19. Malgrat això, el conseller insisteix en la necessitar d’anar “normalitzant” la situació. Segons l’última actualització del PIDIRAC, la grip representa el 2,8% de les infeccions respiratòries i encara no es troba en epidèmia.

Catalunya encara no es troba en epidèmia, segons les dades del Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC), tot i que el conseller va apuntar aquest dijous que ja s’havia entrat en aquesta fase.

Segons l’última actualització del PIDIRAC, d’aquest divendres i corresponent a la desena setmana de l’any (del 7 al 13 de març), la taxa de síndromes gripals es manté estable, però amb una tendència creixent l’últim mes. La taxa d’incidència és de 19 casos per 100.000 habitants i representen un 2,8% del total d’infeccions respiratòries (IRA). La infecció per coronavirus i de les vies altes són les més freqüents.

En l’última setmana, s’han detectat dos brots de grip: en un centre educatiu amb 19 afectats de 5 anys i en una residència de gent gran amb 10 afectats -8 residents i 2 treballadors-, 2 dels quals han requerit ingrés hospitalari.

A les farmàcies sentinella del sistema de vigilància, s’han notificat tres casos de síndrome gripal. De les mostres analitzades al laboratori per metges sentinella, 6 de 8 han estat positives per grip. En l’última setmana, s’han notificat 509 deteccions de virus de la grip procedents de mostres no sentinella. Aquí sí que han pujat de forma notable, perquè en la setmana anterior se n’havien notificat 135.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

79 + = 89

Últimes notícies