HomeEducacióArgimon plantejarà al Govern reprendre el curs sense mascareta ja el dimarts...

Argimon plantejarà al Govern reprendre el curs sense mascareta ja el dimarts 19 d’abril

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, plantejarà a la Comissió Delegada del Govern per la covid que els alumnes no hagen de portar mascareta en interiors ja el dimarts 19, i no el dimecres 20 com es preveu al conjunt de l’Estat.

En declaracions a TV3, Argimon ha explicat que Salut tenia preparada una resolució per a prendre esta decisió si l’Estat no ho feia i ha afirmat que no té “cap problema” a signar-la per a l’àmbit escolar. D’esta manera, els alumnes començarien el tercer trimestre sense mascareta, ja que Argimon ha dit que no té cap sentit que dimarts l’hagen de dur i dimecres ja no.

El govern espanyol va anunciar que la mascareta deixarà de ser obligatòria a partir del 20 d’abril, amb excepcions. Argimon ha lamentat que s’haja trigat tant a prendre esta decisió i ha recordat que Salut insistia que això arribés abans. En l’àmbit escolar, ha afirmat que hi ha estudis i dades que avalaven la retirada.

Per això, proposarà al Govern que els alumnes no l’hagen de dur ja dimarts 19. Més tard, en declaracions a RAC1 ha explicat que això es farà segurament a través d’una resolució i que serà d’aplicació només en l’àmbit escolar.

Més enllà dels llocs on continuarà sent necessària, com entorns sanitaris i transport públic, Argimon ha dit que se n’haurà de fer un ús “responsable“, per exemple quan es produïsquen aglomeracions. Amb tot, ha apostat per “anar normalitzant” al màxim la vida i ha constatat que les xifres de la pandèmia continuen a la baixa.

El conseller ha reconegut que la retirada de les mascaretes pot comportar un cert repunt de casos, però no espera que siga molt elevat. En tot cas, ha recordat que mai han descartat que s’hagen de fer passes enrere i per això podria ser que en algun moment es recomanés tornar a portar la mascareta en interiors, si la situació epidemiològica així ho aconsella.

Ara per ara, ha dit que no hi ha constància que la nova variant XE haja arribat a Catalunya, però ha recordat que totes ho acaben fent. Sobre la possibilitat de noves onades, ha manifestat que “probablement n’hi haurà alguna” no obstant això, es desconeixen les característiques. Per això ha apostat per anar normalitzant al mateix que es va controlant què passa esta primavera i estiu. De fet, Salut té previst presentar este divendres el nou sistema de vigilància reforçat. A la tardor sí que preveu que la covid done “més feina”, pel component estacional.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 68 = 69

Últimes notícies