HomeSocietatArranca el procés de recepció de propostes dels pressupostos participatius de Jesús

Arranca el procés de recepció de propostes dels pressupostos participatius de Jesús

Jesús ha presentat davant del Consell de Participació Ciutadana, la seua sisena edició de Pressupostos Participatius.

Els ciutadans trobaran als establiments de Jesús, i també a les bústies, les butlletes per presentar qualsevol proposta en matèria d’inversió que siga necessària per a millorar el poble, i tenen temps fins al 31 de maig.

Ho podran fer de manera presencial dipositant-les a les urnes ubicades a les oficines municipals de l’EMD, al Punt Jove-Biblioteca i als punts mòbils que sortiran al carrer els dissabtes 14 i 15 de maig (durant la Fira de l’Oli i de la Garrofa) i també el dissabte 28 de maig. Tal com ja es va fer en l’anterior edició es fa una forta aposta per la via telemàtica per presentar les propostes amb la butlleta en línia, a la qual es pot accedir a través de www.jesus.cat.

En les fases posteriors s’analitzaran les propostes presentades i s’exposaran les validades davant del Consell de Participació Ciutadana. Este serà el responsable de prioritzar quines seran les 10 propostes que passaran a la fase final de Votació Popular que es durà a terme durant els mesos de setembre i octubre.

Tal com assenyala Eva Marro, regidora de Participació Ciutadana: “l’experiència de la passada edició ens encamina a una participació cada cop més virtual, ja que un 65% de les propostes presentades l’any 2021 van ser rebudes per mitjà de la butlleta en línia, i aquesta utilització dels mitjans electrònics va augmentar fins al 97% en el moment de les votacions finals, fet que va suposar un increment de la participació del 7,2% a l’11,65%”

L’increment de la partida pressupostària també és un dels punts que afavoreix la presentació de propostes, tant és així que l’alcalde, Víctor Ferrando, emfatitza que “l’equip de Govern de l’EMD de Jesús tornem a destinar 40.000 € per l’execució de les propostes guanyadores, doblant un cop més la partida pressupostària de les primeres edicions per facilitar a la ciutadania la possibilitat de decidir com invertir els nostres limitats recursos.”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 62 = 71

Últimes notícies