HomeSocietatArranca la sèptima edició dels pressupostos participatius de Tortosa, amb l'obertura de...

Arranca la sèptima edició dels pressupostos participatius de Tortosa, amb l’obertura de la fase de propostes

A partir de dilluns 13 de febrer, els pressupostos participatius de Tortosa enceten la sèptima edició. Ho fan, amb l’obertura del període per tal que la ciutadania faça arribar les seues propostes d’inversions. Posteriorment, estes propostes seran avaluades tècnicament i quantificades econòmicament, i finalment, una vegada validades, seran sotmeses a votació.

Des d’ara i fins al 26 de febrer, la ciutadania pot aportar les seues idees mitjançant el formulari habilitat a la web municipal o a participa.tortosa.cat. Com és habitual, les propostes han de consistir en inversions d’interès general, concretes i avaluables, que siguen de competència municipal i que siguen viables tècnicament. Han d’estar ubicades als nuclis de Tortosa, els Reguers i Vinallop, ja que la resta de pobles del municipi, en ser EMD, tenen autonomia per definir com duen a terme les seues inversions. Les propostes no poden excedir el cost màxim per a cadascun dels àmbits geogràfics: 210.000 euros a Tortosa, 20.000 als Reguers i 20.000 a Vinallop.

Enguany es manté la partida total de 250.000 euros, després que s’hagués l’any passat ja s’hagués introduït un increment del 25% a l’aportació inicial.

Per tal que siguen considerades vàlides, les propostes han d’estar fetes per persones físiques, degudament identificades amb el nom i els cognoms, així com una via de contacte com el telèfon o el correu electrònic.

Una vegada finalitzat el termini per a la presentació de propostes, seran avaluades pel personal tècnic municipal per excloure les que no complisquen els criteris i per a quantificar el cost de les que passaran a votació.

La fase de votació s’allargarà del 21 d’abril a l’11 de maig, de manera telemàtica. A més a més, també es podrà votar presencialment a partir del 28 d’abril, a l’espai que s’habilitarà a l’interior del pavelló firal de Remolins durant la fira Expoebre.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, i el regidor de Participació Ciutadana, Fernando Saporta, fan una crida a la participació, recordant que d’esta manera poden decidir a quines accions volen destinar part dels recursos del pressupost.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

51 + = 60

Últimes notícies