HomeCulturaArrenca una nova edició de les 'Biografies Ampostines'

Arrenca una nova edició de les ‘Biografies Ampostines’

Una nova edició de les Biografies Ampostines començarà el pròxim 2 de març, a les 19 h, al Museu Terres de l’Ebre. Es tracta d’un cicle de conferències que arriba enguany a la seua dotzena edició i que té com a objectiu recuperar i divulgar les vivències i els treballs realitzats per personatges vinculats amb la ciutat d’Amposta.

Enguany, el cicle consta de quatre biografies de personatges que han destacat en el passat i també en la història del poble més recent. Així, doncs, la primera tractarà sobre ‘Joana Serret Fabra, dedicació i entrega als llibres, escriptors i lectors’, actual bibliotecària de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, impulsora de les Jornades de les Lletres Ebrenques i guardonada amb el premi Grifonet 2021 d’Òmnium Cultural, a càrrec de Maite Subirats.

Seguidament, el 9 de març, serà el torn de Xavier Bertomeu Garcia per a apropar la figura de ‘Juan José Bertomeu Ferri. Una vida dedicada al futbol: d’Amposta a San Mamés’, un futbolista de la dècada dels anys 60 i 70, conegut com a Coco, que va jugar amb el RCD Espanyol, debutant a l’estadi de San Mamés contra l’Athletic de Bilbao, en un partit televisat.

Altrament, el 16 de març, Ramon Bel i Montse Parrot parlaran sobre ‘Josep Parrot Talarn, un influencer popular de la seua època’, que ha estat una de les veus més conegudes d’Amposta Ràdio, un home avançat en el seu temps i que ha participat activament en el món cultural local. el passat mes de gener Parrot va ser un dels nou homenatjats a la IV Nit de la Comunicació que organitza la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Per acabar, el 23 de març, Octavi Ruiz, que ha rebut la Medalla d’Or de la Lira Amposta, l’auditori de la qual duu el seu nom i de la banda musical de la qual ha estat 39 anys director, parlarà sobre la seua passió i vida per la música.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 2 =

Últimes notícies