HomeSuccessosObren diligències per un presumpte delicte contra el medi ambient en un...

Obren diligències per un presumpte delicte contra el medi ambient en un desballestador de l’Aldea

Especialistes del SEPRONA de la Guàrdia Civil, en el marc de les seves competències sobre protecció del medi ambient, van detectar irregularitats en un desballestament de l’Aldea, on es realitzaven activitats relacionades amb l’especejament de vehicles ja inservibles i donats de baixa.

La recerca va començar fa mesos, finalitzant amb l’emissió d’un peritatge oficial, que va evidenciar una deficient gestió tant a nivell físic com documental, dels gasos fluorats utilitzats per al funcionament dels aires condicionats dels vehicles de motor.
Des de l’inici, el SEPRONA de Tarragona va obtenir indicis suficients per a pensar que existia un desfasament entre la quantitat de gasos declarats en els documents i els que efectivament havien estat extrets.

D’aquesta manera, es va optar per demanar el suport de la Unitat Tècnica de la UCOMA, que el SEPRONA de la Guàrdia Civil té com a òrgan tecnicocientífica especialitzat, amb base en Madrid, per a estimar millor l’impacte que aquesta conducta irregular podia tenir. Aquest peritatge va concloure que s’havien produït unes emissions directes de gasos a l’atmosfera, entorn de les 2.500 tones de CO₂ i que en la majoria dels casos, el protocol d’extracció de gasos fluorats havia estat inexistent.

La labor de descontaminació dels vehicles exigeix un protocol específic pel qual els automòbils han de quedar lliures de tota mena de fluids. Segons marca la normativa, al final de la vida útil d’un vehicle, és obligació del desballestament recuperar els gasos acumulats en les bombones per al seu magatzematge i comunicar-lo a l’autoritat competent en matèria de residus de la comunitat autònoma, tant quantitat recuperada com el destí i gestió que es realitza d’aquests residus.

Com a conseqüència, s’han obert diligències i s’ha procedit a la recerca de dues persones per presumptes delictes contra els recursos naturals i el medi ambient. Les Diligències van ser lliurades en el Jutjat en funcions de Guàrdia dels de Tortosa.

Les emissions dels gasos existents en els sistemes d’aire condicionat poden afectar greument la capa d’ozó i augmenten la quantitat de CO2 emesa a l’atmosfera, la qual cosa afavoreix l’escalfament global. Per això tenen la condició de residu perillós i s’exigeix, per normativa, un protocol i cura en el seu tractament i extracció.

Qualsevol mal o afectació al medi ambient o a la fauna, pot ser posat en coneixement del SEPRONA de la Guàrdia Civil a través del telèfon 062, a la disposició del ciutadà 24 hores al dia, 365 dies a l’any.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

17 + = 27

Últimes notícies