HomeEducacióArriba a Alcanar el V cicle ‘L’art d’educar amb amor i consciència’,...

Arriba a Alcanar el V cicle ‘L’art d’educar amb amor i consciència’, centrat en la infància i l’adolescència

El cicle “L’art d’educar amb amor i consciència”, organitzat per l’Ajuntament d’Alcanar, arriba a la cinquena edició. Un any més, hi participaran professionals de renom per a atansar les famílies i la comunitat educativa al món de la criança i l’educació positiva.

En aquesta edició, novament, l’entitat Ameiba i les associacions de famílies de l’Escola Joan Baptista Serra i l’Institut Sòl de Riu, d’Alcanar, han col·laborat amb el consistori a l’hora de preparar la programació.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, explica que “és un goig treballar amb les associacions del municipi d’educació i criança; cada any les seues propostes ens permeten tenir una programació nova, variada i de gran qualitat”.

I és que aquest cicle de xarrades, segons Maribel Ramon, regidora d’Educació, “és ja un referent a les Terres de l’Ebre, tant pel que fa a la temàtica d’infància i adolescència com al currículum i trajectòria dels i les ponents que hi participen, com per la gran implicació de tres entitats tan rellevants del municipi”.

Totes les xerrades tindran lloc al Casal Cívic Trinitari Bel, d’Alcanar. L’Ajuntament ha fixat un preu públic de 3 euros per entrada per a cadascuna de les conferències d’aquest cinquè cicle “L’art d’educar amb amor i consciència”. Les entrades es podran comprar el mateix dia de cada conferència. També hi haurà servei de guarderia a les diferents sessions.

El cicle de xarrades donarà el tret de sortida amb la conferència “Com podem afavorir l’aprenentatge dels infants i adolescents? Les emocions en tenen la clau”, de Xavi Forcadell, el dissabte 26 de març, a les 17.30 h. Forcadell és mestre, educador emocional, psicomotricista, doctor, formador de docents i assessor de famílies i centres educatius. A més, és autor de diferents obres, entre les quals el conte infantil El cranc juganer. En aquesta conferència vivencial descobrirem els secrets del procés d’aprenentatge, com els adults podem afavorir que els infants i adolescents estiguen motivats i amb ganes d’aprendre, i com les emocions es poden convertir en les nostres aliades per a aconseguir-ho.

El dissabte 28 de maig, a les 11.30 h, serà el torn de la periodista i sociòloga Esther Vivas, col·laboradora en mitjans de comunicació i postgraus universitaris. Vivas escriu sovint sobre maternitats, part, violència obstètrica i lactància materna des d’una perspectiva feminista i ecologista. El seu darrer llibre és Mamà desobedient. Una mirada feminista de la maternitat. A la conferència “Mama desobedient” analitzarem què significa avui ser mare, quins són els prototips de maternitat hegemònics i per què la culpa és una constant en l’experiència materna.

El cicle seguirà amb la conferència de Daniel Gabarró, dissabte, 17 de setembre, a les 11.30 h. Gabarró és docent des de fa 25 anys, amb cinc especialitats diferents reconegudes, i també psicopedagog. Actualment es dedica a la formació de docents i famílies, als quals ofereix eines pràctiques. Al taller “Educar per a la felicitat” proporcionarà recursos per a potenciar la felicitat dels nostres fills i filles i despertar-ne els talents, i obtindrem eines concretes per a reduir els problemes a casa, les quals, en aplicar-les, ens ajudaran a tenir més harmonia i felicitat: nostra i dels nostres fills i filles.

Jaume Funes serà l’encarregat de seguir amb el cicle de conferències, el 22 d’octubre, a les 17.30 h, amb “Educar els xics i xiques adolescents a casa i a escola”. Funes és psicòleg, educador i periodista. Ha dedicat una bona part de la seua vida professional als adolescents i els jóvens i ha estat adjunt del Síndic de Greuges per a la Defensa dels Drets dels Infants. És autor de llibres com Estima’m quan menys ho mereixi… perquè és quan més ho necessito (2018) i Estima’m… però vull saber-ne més (2020). A la conferència ens convidarà a mirar-nos educativament els adolescents i les adolescents que experimenten, assagen per ser, volen ser feliços i aspiren a tenir unes altres relacions amb els seus adults, que mai no els consideren prou madurs.

El punt i final del cicle de conferències arribarà amb Anna Badia, el dissabte 12 de novembre, a les 11.30 h. Badia és enginyera de formació i mare des del 2013. Compagina la seua pròpia experiència amb l’acompanyament a altres famílies en el camí de la criança conscient. Exerceix com a coach de vida, des d’un acompanyament respectuós a la infància, amb constel·lacions familiars, etc. Amb ella parlarem sobre “Posar límits amb amor i sostenir-los mentre acompanyem els infants”, però també sobre les situacions que ens desborden i la culpa que ens queda quan sentim que no hi hem pogut posar tant d’amor com volíem.´

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 6 = 13

Últimes notícies